fredag 17 augusti 2012

Unearthly - Cynthia Hand

Titel: Unearthly
Författare: Cynthia Hand
Serie: Unearthly #1
Sidor: 435

Clara is part-angel. Through terrifying visions of a forest fire she is shown her purpose: to save a beautiful, unknown boy.
When she finds Christian, the boy from her visions, he's everything she could wish for. But Clara discovers there's a darker side to her purpose. And if Christian is so perfect, why does she have feelings for someone else?


Unearthly var en riktig överraskning. Jag har tidigare inte varit så intresserad av den, men efter att sett så många bra recensioner så beslöt jag mig för att köpa hem den. Och åh, så glad jag är att jag gjorde det..

Boken handlar om Clara som är en fjärdedels ängel. Alla änglar har ett syfte och Claras gör sig tillkänna via visioner om en vacker pojke som hon måste rädda från en skogsbrand.
Clara och hennes familj följer visionens ledtrådar till Wyoming och första dagen i den nya skolan möter hon Christian, pojken från hennes drömmar, pojken hon måste rädda. Men trots att Christian är så perfekt, blir Clara kär i någon annan och hon kan inte låta bli att undra, hur går det ihop med hennes syfte?

Jag gillar verkligen att det är tjejen som är den 'paranormala varelsen' för en gångs skull. Jag tycker väldigt mycket om Clara, hon är rolig och smart. Hon är väldigt trovärdig och känns äkta.
En annan sak jag gillar i boken är kärlekshistorien. Först tror man att hon ska vara med den där perfekta killen som alla swoonar över, men sen visar det sig att hon blir kär i någon annan och väljer själv att kämpa för att få vara med honom.
Jag tycker om både Christian och Tucker, även om jag lutar mycket mer åt Tucker. Det ska bli intressant att se hur allt kommer sluta, allra helst efter twisten med att (markera för spoiler) Christian också är en ängel , jag var inte beredd på den.

Att alla änglar har ett syfte tycker jag är väldigt intressant. Hela handlingen var bra och både välskriven och välplanerad. Slutet var jättespännande och jag ska strax börja läsa nästa bok.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag älskar Unearthly, jag vet bara att jag gör det.
Gillar du paranormal romance så rekommenderar jag den verkligen, gillar du inte det så rekommenderar jag den ändå!

                                                               9 / 10

“Tucker," I say. "I'm so glad you're still here."
I throw myself into his arms. He hugs me tightly.
"I couldn't leave," he says.
"I know."
"I mean, literally. I don't have a ride.”
 


4 kommentarer:

 1. Exakt så tyckte jag om Unearthly också! Den överraskade verkligen mig totalt!

  SvaraRadera
 2. Jag tror jag måste sluta kika på din sida snart, för det börjar bli dyrt nu om jag ska beställa alla böcker jag blir sugen på efter att ha läst dina recensioner :P

  SvaraRadera
 3. Just det citatet fick mig att bli intresserad av boken från början :) läste det i någon annans recension och visste att jag måste lästa boken. Köpte den för ett tag sen och älskade den :)

  SvaraRadera
 4. Tyckte mycket om den här jag också, har uppföljaren i min bokhylla men det har inte blivit av att jag läst den ännu. Snart!

  SvaraRadera