onsdag 5 september 2012

Den Röda Handsken - Holly Black

Titel: Den Röda Handsken
Författare: Holly Black
Serie: Berörarna #2
Sidor: 318
Recex: Ja

Spoilervarning! Andra delen i en serie, spoilers från tidigare bok förekommer både i summeringen och recensionen! 

Cassel Sharpe trodde att han var en vanlig kille, tills han upptäckte att hans bröder manipulerat hans minnen. Nu vet han sanningen – han är den mäktigaste beröraren av alla. En beröring av Cassels hand kan transformera vad som helst – eller vem som helst – till något annat.

När Cassels äldre bror Philip blir mördad försöker FBI rekrytera Cassel för att få hans hjälp med att lösa mordet. Den enda ledtråden är en övervakningsfilm från brottsplatsen där en kvinna med röda handskar syns. Men även maffian är på jakt efter Cassel – de förstår hur användbar han kan bli för dem. Cassel måste ligga steget före båda sidor för att överleva. Men var kan han vända sig när han inte kan lita på någon – allra minst sig själv?


Först och främst vill jag tacka B Wahlströms för recensionsexemplaret!

Jag tyckte väldigt mycket om första boken i serien och förväntade mig att denna skulle vara minst lika bra. Magi, mord och maffian..kan det bli bättre? Ja, faktiskt..

Nu när Cassel vet att han är en berörare, och dessutom den mäktigast av dem alla, slåss både FBI och maffian för att rekrytera honom. Cassels storebror, Philip har blivit mördad och FBI vill ha Cassels hjälp. Maffian vill att han ska fortsätta att döda för dem och Lilas far gör sitt bästa för att värva honom.
Själv kämpar Cassel för att hålla sig undan Lila, flickan han älskar över allt annat, men som hans mamma berört för att hon ska älska honom. Det spelar ingen roll vad hon säger, Cassel vet att det beror på beröringen, inte på honom. Och med allt som händer undrar man om han kommer att klara sig helskinnad igenom det?

Mysteriet var inte lika spännande den här gången, jag tyckte att ledtrådarna var mycket enklare att lista ut och spänningen kom igång för sent. Någonstans i mitten var boken rent ut sagt tråkig, och jag är glad att jag läste den på svenska så att den gick snabbare att ta sig igenom.

Mitt största problem är dock återigen karaktärerna. Jag gillar inte Cassel. Han ska väl vara lite charmig, trots allt sitt lurendrejeri, men jag köper det inte. Om jag skulle träffa en Cassel i riktiga livet skulle jag hålla mig så långt ifrån honom jag bara kunde. Jag hatar Cassels familj. Snacka om misär, att inte kunna lita på någon. Inte undra på att han är som han är.
Jag gillar inte Lila eller. Kanske är det för att jag aldrig lär känna henne, vi vet i princip inget om nutidens Lila, bara vad som skett innan hon var den vita katten. Kanske är det för att hon beter sig som en bortskämd snorunge och, berörd eller inte, aldrig går att lita på.
Det finns en jag tycker om och det är Sam, han är jättehärlig. Även Daneca är helt okej, men inte mycket mer än så.

Trots att jag sagt mycket negativt så gillar jag boken. Jag älskar världen som Holly Black byggt upp och jag finner berörarna väldigt fascinerande. Jag tycker om handlingen, men den är inte tillräckligt bra för att lyfta boken såsom den var i Den Vita Katten.
Jag kommer definitivt att läsa sista delen, för jag vill ju veta hur det ska gå.

                                                         6 / 10

Stor bonus för gästspelet av Jace från The Mortal Instruments, superkul:
"Den där pundarkillen, Jace, säger att han fick ihop det med någon under sommaren", viskar Kevin. "Men jag har hört att alla bilderna han visar egentligen föreställer hans halvsyster. Femtio dollar på att det inte finns någon flickvän."

1 kommentar:

  1. Tyckte ungefär likadant om boken.

    Åhh, det med Jace hade jag ju missat! Vad kul! Cassandra Clare och Holly Black sägs ju vara nära kompisar så det är ju iofs inte så jättekonstigt att de refererar varandras böcker, men väldigt kul är det :)

    SvaraRadera