tisdag 11 september 2012

Sweet Evil - Wendy Higgins

Titel: Sweet Evil
Författare: Wendy Higgins
Serie: The Sweet Trilogy #1
Sidor: 453

What if there were teens whose lives literally depended on being bad influences?

This is the reality for sons and daughters of fallen angels.

Tenderhearted Southern girl Anna Whitt was born with the sixth sense to see and feel emotions of other people. She's aware of a struggle within herself, an inexplicable pull toward danger, but Anna, the ultimate good girl, has always had the advantage of her angel side to balance the darkness within. It isn't until she turns sixteen and meets the alluring Kaidan Rowe that she discovers her terrifying heritage and her willpower is put to the test. He's the boy your daddy warned you about. If only someone had warned Anna.

Forced to face her destiny, will Anna embrace her halo or her horns?


Jag har försökt att skriva den här recensionen i flera dagar nu och av nån anledning går det inte riktigt. Så nu tänker jag bara kommentera lite smått om det jag kommer på..

Jag har velat läsa Sweet Evil sen jag först hörde talas om den (före jul nån gång) och efter Jennifers recension så var jag tvungen att prioritera den.

Jag älskar konceptet och handlingen var fantastisk. Det är en fascinerande ny spinn på Nephilim och jag fann den både originell och genomtänkt. Jag gillar tanken på de olika Dukes of Hell och deras uppgifter, både skrämmande och spännande.

I början av boken älskade jag Anna, hennes naivitet och godhet och jag gillade att se (markera för spoiler)hennes goda sida kämpa mot den onda(spoiler slut). Jag tyckte också om att hon inte föll för Kaidan på en gång och att hon hade lite vett, även om hon attraherades av honom.
"Gosh, his eyes were gorgeous - the color of tropical honeymoon waters ringed in dark sapphire and enclosed by thick lashes.
What...? Honeymoon waters? Get a grip!" 
Efter lite mer än halva boken, ungefär när hon blev kär i honom, förändrades hon dock till det sämre och blev något av en Bella Swan i New Moon. En gång nästan skrek jag i frustration och jag ville seriöst hoppa in i boken och skaka om henne. Min kärlek till Anna mattades av ganska kraftigt, och vad som hade kunnat vara en awesome karaktär förvandlades till den typiska YA-tjejen.
Kaidan var en väldigt intressant karaktär. Hans uppväxt och hans syfte var väldigt hemskt och jag tyckte om att se hans mjuka sida. Men trots detta är Kaidan en ganska stereotypisk karaktär och jag kan inte låta bli att se honom som en mycket sämre version av Daemon (Obsidian & Onyx), vilket är ganska roligt då författarna är irl kompisar.
Jag gillade de flesta bi-karaktärerna, allra helst Jay och Kopano, och den sistnämnda måste vara min favoritkaraktär i boken. 

Minispoiler:

En sak som gjorde mig väldigt fundersam var det hela med att barnen till de fallna änglarna skulle hamna i Helvetet. Jag ser mig inte religiös, men jag kan aldrig tänka mig att Gud skulle låta dem dömas till Helvetet redan vid födseln, bara på grund av deras föräldrar. Är inte han allt om den fria viljan och syndernas förlåtelse?

Spoiler slut.

Handlingen gjorde boken fruktansvärt bra och trots min klagan på Anna, är Sweet Evil en bok jag tyckte väldigt mycket om och jag ser fram emot dess uppföljare.

                                               6 / 10 

3 kommentarer:

  1. Låter lovande, har inte varit så nyfiken på den men efter att ha läst flera positiva recensioner så blir man ju givetvis sugen.

    SvaraRadera
  2. ojoj nu kliar det i klickfingrarna då den får bra recensioner och så är ju omslaget snyggt också!

    SvaraRadera
  3. Håller helt med om det där att barnen hamnar i helvetet! Tyckte det var lite konstigt ;) vad kul att du gillade den i alla fall! :D

    SvaraRadera