fredag 7 september 2012

The Gathering - Kelley Armstrong

Titel: The Gathering
Författare: Kelley Armstrong
Serie: Darkness Rising #1
Sidor: 359

Sixteen-year-old Maya is just an ordinary teen in an ordinary town. Sure, she doesn't know much about her background - the only thing she really has to cling to is an odd paw-print birthmark on her hip - but she never really put much thought into who her parents were or how she ended up with her adopted parents in this tiny medical-research community on Vancouver Island.

Until now.

Strange things have been happening in this claustrophobic town - from the mountain lions that have been approaching Maya to her best friend's hidden talent for "feeling" out people and situations, to the sexy new bad boy who makes Maya feel . . . . different. Combine that with a few unexplained deaths and a mystery involving Maya's biological parents and it's easy to suspect that this town might have more than its share of skeletons in its closet.


Efter att ha läst Kelley Armstrongs Darkest Powers trilogi kunde jag inte hålla mig. Jag var tvungen att köpa de två första böckerna i Darkness Rising serien, som också är en fristående fortsättning på Darkest Powers. The Gathering var, i sann Armstrong-anda, en riktigt bra bok!

Maya bor i en småstad i Kanada med bara 200 invånare, där de flesta vuxna jobbar för St Clouds, ett läkemedelsforskningsföretag (är inte säker på att detta är ett riktigt ord) som byggt staden för sina arbetare och deras familjer. Mayas pappa är skogsvaktare och det är ute i naturen som Maya trivs bäst. Hon är adopterad och vet inget om hennes biologiska familj eller sitt ursprung, men hon gillar sitt tass-formade födelsemärke och hon älskar det liv hon lever nu.
Konstiga saker börjar dock hända i staden, ett år tidigare druknade Mayas bästa kompis (som bara råkade vara en av stadens bästa simmare), hennes vän Daniel börjar få dåliga vibbar av onda människor och sen är det Rafe, stadens nya bad boy som helt plötsligt blir väldigt intresserad av henne.

Maya är min absoluta favorit av Kelley Armstrongs karaktärer. Hon är stark och självsäker, vilket jag älskar. Hon är väldigt rolig och smart, jag var himla förtjust i henne i början när hon hela tiden nobbade Rafe, och jag var glad över att hon inte föll för honom. Det ändras ju tyvärr och det leder till mitt stora klagomål på boken; Rafe. Jag tycker inte om honom och jag tycker att han är väldigt..slemmig (tänk typ strandraggare). Jag skulle inte lita på honom och jag hade hoppats att Maya inte eller skulle göra det.
Jag tycker om Daniel, han är snäll och omtänksam. Jag gillar att han är så beskyddande för det är inte på ett dåligt (läs Edward Cullen) sätt och jag hoppas att han och Maya blir tillsammans.

The Gathering är inte riktigt lika bra som Darkest Powers böckerna. Jag hade velat ha lite mer handling och jag tycker att spänningen kom lite för sent. Det fins många frågor, men bara få svar och jag har väldigt höga förväntnigar på nästa bok. Jag älskar handlingen, världen och Maya, och The Gathering är väldigt, väldigt bra!

                                                         8 / 10

3 kommentarer:

  1. Ska snart läsa The Awakening som jag har i bokhyllan! Hoppas sedan på, om jag gillar den, att kunna beställa hem lite fler böcker från Kelley Armstrong! :)

    SvaraRadera
  2. Oj den där vart jag riktigt sugen på nu!

    SvaraRadera
  3. Sv: åh, tack! Jag tycker riktigt mycket om Half-Blood! Pure blev jag lite besviken på men det är fortfarande en riktigt bra serie! Den liknar Vampire Academy ganska mycket men den är ändå väldigt bra och jag tror att du kommer att gilla den! Har haft goodreads förut, innan jag hade börjat blogga. Men sen tog jag bort konton eftersom jag inte hade några vänner eller nåt ;) funderar på att skaffa igen, så jag kanske borde tack göra det :)

    SvaraRadera