söndag 2 september 2012

Minirecensioner x 3

Titel: The Power of Six
Författare: Pittacus Lore
Serie: Lorien Legacies #2
Sidor: 380

Del 2 i en serie, spoilers från föregående bok finns i både summeringen och recensionen!

I've seen him on the news. John Smith, out there, on the run. To the world, he's a mystery. But to me...he's one of us.

Nine of us came here to Earth. There are six of us left.
Is John Number Four, and is his appearance the sign I've been waiting for? And what about Number Five and Six?


They caught Number One in Malaysia.
Number Two in England.
And Number Three in Kenya.
They tried to catch Number Four in Ohio—and failed. 


I am Number Seven. One of six still alive.
And I am ready to fight.

The Power of Six är väldigt spännande och actionpackad. Karaktärerna som jag inte alls gillade i första boken, har blivit bättre och lättare att tycka om. Boken berättas ur två olika perspektiv och man får följa både Number Four och Number Seven. Även om jag gillar Marina (Number Seven) så är jag mer intresserad av John, Sam och Six och deras äventyr. 
Berättelserna vävs skickligt samman i slutet av boken och jag måste införskaffa nästa bok snarast.
The Power of Six överstiger alla mina förväntningar och den är allt I Am Number Four inte var.

                                                       8 / 10
  


Titel: The Awakening
Författare: Kelley Armstrong
Serie: Darkest Powers Trilogy  #2
Sidor: 357

Del 2 i en serie, spoilers från föregående bok finns i både summeringen och recensionen!

Chloe Saunders is not your average supernatural teenager. Genetically altered at birth by a sinister team of scientists, she can barely control her terrifying powers. Now the tean that created her has decided it's time to end the experiment. Permanently.

Now Chloe is running for her life along with a charming sorcerer, a troubled werewolf and a temperamental young witch. Together they have a chance for freedom - but can Chloe trust her new friends?


The Awakening är minst lika bra som The Summoning. Boken börjar direkt där den förra slutade och jag är fast redan från första sidan. Efter sveket från Aunt Lauren är Chloe och Rae är tillbaka hos The Edison Group och de måste fly ännu en gång.
Jag gillar karaktärerna, Chloe är inte barnslig längre, utan hon börjar bli riktigt tuff och kapabel. Även om jag tycker om Simon så är jag helt klart Team Derek och jag hoppas på lite kärlek i sista boken.

Trots att boken är fantastiskt bra är det något som saknas för att jag ska kunna ge den full poäng. Men älskar den det gör jag, utan tvekan!

                                                            8,5 / 10

Titel: Den Vita Katten
Författare: Holly Black
Serie: Berörarna #1
Sidor: 282
Omläsning: Ja 

Cassel Sharpe kommer från en släkt som i århundraden kunnat manipulera känslor, minnen, lycka och död - de är berörare. Beröring är olagligt, vilket gör dem alla till brottslingar.
Men Cassel, som är den yngste sonen till en känsloberörare, har inte den förmågan. Hans mörka hemlighet är av en annan sort - för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila.

Bit för bit börjar Cassel pussla ihop trassliga minnesfragment, och med det uppdagas en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han kunnat ana.

Jag älskar handlingen i Den Vita Katten. Den är så spännande och liknar inget jag läst tidigare. Jag var så uppslukad i boken att jag inte hade en chans att fundera över vem som var vad, och jag blev lika överraskad för varje svar som gavs.
Jag har bara ett problem med boken och det är att jag inte gillar karaktärerna, jag hoppas att det förändras i nästa bok.

                                                       7 / 10 

3 kommentarer:

  1. Sv: Ska absolut göra en bookshelf tour! Har inte direkt så många böcker, men det kan ju vara kul att se ändå! Kommer kanske upp någon gång i veckan i så fall, håller på att ändra ordningen i bokhyllan så när jag fixar nåt som ser bra ut så ska jag visa min bokhylla :)

    SvaraRadera
  2. Okej, nu har jag lite nya böcker att läsa! :)

    SvaraRadera