söndag 23 december 2012

Gone - Michael Grant

Titel: Gone
Författare: Michael Grant
Serie: Gone #1
Sidor: 560


In the blink of an eye. Everyone disappears. GONE.
 
Except for the young. Teens. Middle schoolers. Toddlers. But not one single adult. No teachers, no cops, no doctors, no parents. Just as suddenly, there are no phones, no internet, no television. No way to get help. And no way to figure out what's happened.

Hunger threatens. Bullies rule. A sinister creature lurks. Animals are mutating. And the teens themselves are changing, developing new talents—unimaginable, dangerous, deadly powers—that grow stronger by the day.

It's a terrifying new world. Sides are being chosen, a fight is shaping up. Townies against rich kids. Bullies against the weak. Powerful against powerless. And time is running out: On your birthday, you disappear just like everyone else...


Gone-serien har stått i min bokhylla i över ett år, och äntligen plockade jag upp första boken. Jag hade förväntat mig en bra bok, och till min glädje var det även det jag fick.

Gone var väldigt spännande, de två första dagarna hade jag knappt någon tid att läsa och tog mig bara strax över 70 sidor in i boken och ändå kunde jag inte sluta tänka på den. Tredje dagen så bara plöjde jag mig igenom den, och jag gillade varenda sekund.
Jag kunde aldrig lista ut vad som skulle hända och så fort jag kände att jag hade koll på allt, gav Michael Grant mig en ny twist att tänka på.

Boken handlar till största del om Sam, men det finns även flera andra perspektiv att läsa ur.  Jag gillade Sam, även om jag inte alls kunde relatera till honom, han var väldigt modig och jag blev extra nöjd över honom i slutet. Astrid var min favoritkaraktär, hon var väldigt smart och en allmänt bra person. Jag gillade inte alls Quinn, han var otroligt feg och jag skulle inte förlåtit honom lika lätt.

Det värsta med boken är hur hemska vissa av barnen är. Bad guysen är liskom två 14-åringar.
Drake är en fullskalig psykopat, han var oerhört obehaglig, och Caine, med sitt storhetsvansinne, var lika hemsk han med. Den värsta scenen var (markera för spoiler)när man fick se alla barnen från Coates som inte ville följa Caine med betongklumparna på händerna (spoiler slut), då mådde jag seriöst illa. Vidrigt.

Det var väldigt intressant med krafterna vissa utav barnen har och jag ser fram emot att få veta mer om dessa i nästa bok. En annan sak jag vill veta mer om är allt som har med coyotes-flocken att göra, konstigt och spännande.

Gone är en sådan serie där jag inte har en aning om vad som ska hända och jag ser verkligen fram emot nästa bok. Gillar du X-Men och Charlie Higsons De levande döda-serien så är Gone definitivt boken för dig. Gillar du något annat.. så rekommenderar jag den ändå!

                                                             8 / 10

4 kommentarer:

 1. Älskar Gone-serien, väntar just nu på att femte boken ska översättas till svenska :)

  SvaraRadera
 2. Jag har också läst den första och tyckte verkligen att den var bra! Har Hunger i bokhyllan som väntar på att jag ska påbörja mitt dystopitema :D
  /Cecilia

  SvaraRadera
 3. Svar; Tack för tipset! Den åkte direkt upp på önskelistan efter att ha läst din recension! Vågar tyvärr inte läsa recensionerna för de andra böckerna i serierna (vill ju inte få reda på något i förhand!) men kollade på betygen och är glad över att de verkar hålla måttet! :)

  SvaraRadera