torsdag 6 december 2012

The Truth About Forever - Sarah Dessen

Titel: The Truth About Forever
Författare: Sarah Dessen
Serie: -
Sidor: 374

A long, hot summer...

That's what Macy has to look forward to while her boyfriend, Jason, is away at Brain Camp. Days will be spent at a boring job in the library, evenings will be filled with vocabulary drills for the SATs, and spare time will be passed with her mother, the two of them sharing a silent grief at the traumatic loss of Macy's father.

But sometimes unexpected things can happen—things such as the catering job at Wish, with its fun-loving, chaotic crew. Or her sister's project of renovating the neglected beach house, awakening long-buried memories. Things such as meeting Wes, a boy with a past, a taste for Truth-telling, and an amazing artistic talent, the kind of boy who could turn any girl's world upside down. As Macy ventures out of her shell, she begins to wonder, Is it really better to be safe than sorry?


Jag har tidigare läst Mycket mer än så (Along for the Ride) av Sarah Dessen, och jag gillade den väldigt mycket. Jag har hört så himla mycket bra om The Truth About Forever, att det ska vara hennes bästa bok osv, men för mig var den bara lite mer än okej.

Det hände egentligen inte så mycket och handlingen var väldigt långsam. Många gånger var det nästan för mycket detaljer med och jag behövde aldrig fundera på varför saker hände, exakt allt blev beskrivet på en gång och det förstörde läsupplevelsen lite.

Jag var inte så förtjust i Macy, jag tyckte att hon var väldigt feg och medgörlig. Lite personlighetslös sådär. När hon inte ens vågade säga ifrån till sin mamma så gav jag upp hoppet helt om henne.
Jag gillade Wes, även om han var väldigt stereotypisk, och det var gulligt när dem lekte Truth. I övrigt så tyckte jag inte att han och Macy hade så mycket kemi.
Jag tycker att Jason var väldigt underlig och lite 'douchig', men jag undrar..visst är det samma Jason som han som var med i Mycket mer än så (det var mer än ett år sedan jag läste den, så jag kommer inte riktigt ihåg)? Någon som vet?

Det var väldigt sorgligt med Macys pappa och det är just det som höjer betyget lite. Jag gillar när böcker får mig att känna och The Truth About Forever gjorde mig tårögd vid flera tillfällen.

För mig var TTAF en besvikelse, tråkig, långsam och veka karaktärer. Jag har inte gett upp helt om Sarah Dessen, och jag har två till böcker av henne hemma, men ska jag rekommendera något så blir det Mycket mer än så. Ärligt talat så hade jag kunnat vara utan TTAF. 

                                                              5 / 10

 

1 kommentar: