måndag 24 februari 2014

Cruel Beauty - Rosamund Hodge

Titel: Cruel Beauty
Författare: Rosamund Hodge
Serie: Cruel Beauty Universe #1
Sidor: 342

Since birth, Nyx has been betrothed to the evil ruler of her kingdom-all because of a foolish bargain struck by her father. And since birth, she has been in training to kill him.

With no choice but to fulfill her duty, Nyx resents her family for never trying to save her and hates herself for wanting to escape her fate. Still, on her seventeenth birthday, Nyx abandons everything she's ever known to marry the all-powerful, immortal Ignifex. Her plan? Seduce him, destroy his enchanted castle, and break the nine-hundred-year-old curse he put on her people.

But Ignifex is not at all what Nyx expected. The strangely charming lord beguiles her, and his castle-a shifting maze of magical rooms-enthralls her.

As Nyx searches for a way to free her homeland by uncovering Ignifex's secrets, she finds herself unwillingly drawn to him. Even if she could bring herself to love her sworn enemy, how can she refuse her duty to kill him? With time running out, Nyx must decide what is more important: the future of her kingdom, or the man she was never supposed to love.


Alltså den här boken..jag vet inte ens var jag ska börja.. Det tog ett tag för mig att bli intresserad av den här boken, och det var nära att jag lät bli att beställa den men jag ändrade mig i sista sekunden. Och åh, så glad jag är över det beslutet, för som jag älskade den här boken!

Från den första meningen hade boken mig i sitt grepp, och samtidigt som jag ville sluka den, så ville jag också spara på den. Allt för att få spendera så lång tid som möjligt i Rosamund Hodges underbara värld. Jag tvingade mig själv att ta små pauser under hela dagen, men när slutet började närma sig kunde jag omöjligt lägga ifrån mig boken, och jag låg vaken tills jag hade läst ut den. 

Rosamund Hodge är en fantastisk författare, och det är svårt att tro att det här är hennes debutbok. Beskrivningarna är så levande, och hennes språk är så makalöst vackert att jag kan med allra största säkerhet säga att om Hodge skriver det, då vill jag läsa det!

Handlingen är mestadels en retelling av Skönheten och Odjuret, men den innehåller även en hel del grekisk mytologi, och det är en perfekt blandning. Cruel Beauty är lika spännande som den är magisk, och det är omöjligt att inte fascineras av karaktärerna, huset, och deras historia.

Nyx är en alldeles fenomenal karaktär. Hon är stark, charmig, och modig. Hon är också elak, bitter, och långsint, men det är alldeles omöjligt att inte älska henne. 
Ignifex är helt enastående, och så mycket mer än bara ett monster. Han är charmig, han har humor, och han bryr sig om Nyx på ett sätt som ingen gjort tidigare. Kemin mellan dessa två är enorm, och jag vet inga andra karaktärer som är så rätta för varandra. Bara relationen mellan Nyx och Ignifex i sig gör att boken är värd att läsa, och jag absolut älskar den.

Från början till slut var Cruel Beauty en läsupplevelse utöver det vanliga, och jag älskar den av hela mitt hjärta. Jag rekommenderar ALLA att läsa den!

Favoritcitat:

“Ignifex's eyes widened a fraction. "He's a coward and a fool," he repeated distantly, as if he had learnt the words by rote. Then his gaze snapped back to me. "Why shouldn't I know my own shadow?"
"He got better than you at kissing somehow," I said. "Don't you ever wonder how?"
If Shade was really the prince-and I still thought he was-then perhaps he could stir up some of Ignifex's memories.
Maybe I wanted him to be jealous, too.
Ignifex opened his mouth to speak, but I cut him off. "You can meditate on that for a while. I need to go look for ways to defeat you.”


“If one of us had to die, it ought to be the one with poison in her heart.” 

“You deserve all that and more. It made me happy to see you suffer. I would do it all over again if I could." I realized I was shaking as the words tumbled out of me. "I would do it again and again. Every night I would torment you and laugh. Do you understand? You are never safe with me." I drew a shuddering breath, trying to will away the sting of tears.
He opened his eyes and stared up at me as if I were the door out of Arcadia and back to the true sky. "That's what makes you my favorite." He reached up and wiped a tear off my cheek with his thumb. "Every wicked bit of you.” 

9,5 / 10

8 kommentarer:

 1. Jag väntar så på att jag ska göra min beställning för längtar verkligen efter att få läsa Cruel Beauty. Och är glad att du älskade den så mycket för nu ser jag ännu mer fram emot att läsa den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra, den är verkligen alldeles fantastisk och jag hoppas du kommer att tycka om den. Plus att nu är jag supernyfiken på din beställning! :)

   Radera
 2. Åh, jag bara måste läsa den här! Låter så fantastiskt bra! :D

  Svar: Hoppas bara att jag inte gett dig för höga förväntningar. Det kan ju förstöra ganska mycket... men hoppas självklart att du ska tycka om den lika mycket som jag gjorde. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den! Jag blev faktiskt förvånad över hur bra den var. Hoppas du kommer att tycka om den om du läser den. :)

   sv: Det är ju jobbigt det där med förväntningar..men jag tror nog att jag kommer att gilla den, den verkar ju bara få bra recensioner. :) Och tack, det hoppas ju jag med. ;)

   Radera
 3. Nu blev jag verkligen jättenyfiken på att läsa den här boken, den verkar ju hur bra som helst! Måste definitivt ta med den på min nästa beställning :) Och omslaget är ju så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är hur bra som helst, jag lovar! ;) Och jag håller med om omslaget..plus att det är ännu finare i verkligheten. :) Hoppas du gillar den om du läser den!

   Radera
 4. Wow, nu blev jag jättesuggan på att läsa den här! Omslaget är ju dessutom superläckert ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inte riktigt ord för hur mycket jag rekommenderar den. Hoppas du läser, och gillar den! :) Och jag håller med ang omslaget.. :)

   Radera