lördag 1 februari 2014

Månadssammanfattning: Januari 2014

Lästa böcker:

Wool av Hugh Howey
The Hallowed Ones av Laura Bickle
Leap of Faith av Jamie Blair
Unwind av Neal Shusterman
UnStrung av Neal Shusterman
UnWholly av Neal Shusterman
UnSouled av Neal Shusterman
Dare You To av Katie McGarry
Champion av Marie Lu
Touch of Power av Maria V. Snyder
Scent of Magic av Maria V. Snyder
Taste of Darkness av Maria V. Snyder
Poison Dance: A Novella av Livia Blackburne
Crash Into You av Katie McGarry
Never Fade av Alexandra Bracken
Erased av Jennifer Rush
Being Sloane Jacobs av Lauren Morrill
Secret av Brigid Kemmerer
Dust & Decay av Jonathan Maberry
Pawn av Aimee Carter
Fracture Me av Tahereh Mafi

Antal: 21
Mellanböcker/Noveller: 3
Svenska: -
Engelska: 21
Omläsningar: -
Snittbetyg: 8.0

Bästa bok: Unwind av Neal Shusterman
Sämsta bok: -
Största överraskning: Unwind av Neal Shusterman
Största besvikelse: -


Kommentar: Januari har varit en riktigt bra läsmånad och jag har bara läst bra böcker. Det lägsta betyget jag gett var en sexa, och ingen bok förtjänar därför att vara månadens sämsta eller största besvikelse. Jag läste de tre första böckerna i Neal Shustermans Unwind Dystology, och absolut avgudade dem. Jag gav alla tre böckerna 10/10, och det är bland det bästa jag läst på länge. Unwind fick därför bli både månadens bästa och månadens största överraskning, och det är en bok jag gärna rekommenderar alla att läsa.

I Februari planerar jag att läsa en blandning av nyutgivna böcker, omläsningar och böcker från bokhyllan. Jag ser speciellt fram emot Three av Kristen Simmons, Split Second av Kasie West och 
Killer Frost av Jennifer Estep.

Vad planerar du att läsa i Februari?

14 kommentarer:

 1. Är verkligen sugen på att läsen UnWind-serien! Verkar ju vara otroligt spännande. :D
  Själv planerar jag att läsa mina recex. Har en del i hyllan som bara har legat där i några månader nu. :P

  Du borde testa att bli medlem i Netgalley! Massor av böcker man kan läsa i förväg månader innan de egentligen kommer ut. ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste läsa den! Den är jättespännande och SÅ bra. Jag hoppas du läser och tycker om den snart. :) Ah, jag har också några recex jag borde läsa, men känner mig inte ett dugg lockad. Jobbigt.. :/
   Har varit nyfiken på Netgalley länge, men gillar inte att läsa via mobilen.. plus att det alltid är kul med fysiska kopior. Men jag måste erkänna att jag blir aningen avundsjuk när jag ser att någon läser en bok jag väntar på. :) En dag snart kanske.. :)

   Radera
 2. Jag kommer fortsätta på mitt lilla tema: Påbörjade serier...! Det släpps så sjukt efterlängtade böcker den här månaden: Ignite Me & Cress står VÄLDIGT högt upp på lista! Nu måste jag även lägga till Split Second! Trodde inte den släpptes nu i feb!! Har du förbokat ditt ex? och isåfall varifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste nyss Fracture Me, så nu är jag väldigt peppad på Ignite Me. Är helt klart Team Warner, och jag hoppas att jag ska gilla den mer än vad jag gjorde med Unravel Me. :)
   Ah, jag har bokat den från Cdon..hoppas på att det här är en av de gånger den kommer vid releasen. Cdon är ju aningen oberäkneliga vid förhandsbokningar, tyvärr, men jag vill inte riskera att behöva vänta på TBD heller. Håller tummarna att den kommer så snabbt som möjligt, helt enkelt. :)

   Radera
  2. Jag kom precis på att jag inte har läst Fracture me! Shit måste gör det nu innan Ignite Me släpps! Jag tror att Ingite me kommer vara SÅ bra.(inga höga förhoppningar här inte..) Ja det blir nog Cdon för min del med.. Men som sagt är de ju lite oberäkneliga.. De blev ett jäkla stul sist jag förbokade Allegiant.. Jaja det är bara att hålla tummarna :)

   Radera
  3. Jag gillade Fracture Me, men Warners historia var mycket bättre. Mina förväntningar är också höga, jag hoppas jag hinner få hem den nu i veckan. :) Ah, jag kom ju ihåg ditt Allegiant strul, det var typ samma sak med mig och Requiem när den släpptes. :/ Men ibland har man ju tur också.. Jag håller tummarna för både dig och mig! :)

   Radera
 3. Oh, kommer Killer Frost ut i februari? Har ju bara läst till Dark Frost, får ta tag och läsa de andra böckerna snart :) Jag har förhandsbeställt min Split Second från TBD. Sa till mig själv att jag aldrig skulle göra det igen efter att jag fått vänta en halv evighet på World After, haha, men vet inte riktigt vad man ska beställa för att det ska gå fort att få böckerna när de släpps. Får hoppas på att det går fort den här gången :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den kommer nu i slutet av februari, längtar halvt ihjäl mig ju. :) Åh, då har du bra läsning framför dig, Crimson Frost är min favorit hittills, så himla bra! Hoppas du gillar dem. :)
   När det är böcker jag ABSOLUT vill ha (Split Second, Killer Frost etc) brukar jag boka från Cdon..ibland är dem jättebra på leveransen, men ibland rätt dåliga. Exempelvis så fick jag Clockwork Princess fredagen innan den släpptes (släpptes på en tisdag), medan Requiem fick jag avboka och beställa från Adlibris istället eftersom den blev så försenad. Det är alltså en väldig chansning, men rätt ofta har jag haft tur (samma dag/dagen efter releasen). Hoppas både du och jag får våran Split Second så fort som möjligt! :)

   Radera
  2. Låter spännande, ser verkligen fram emot att läsa dem! :)
   Jag har aldrig förbokat på Cdon, brukar beställa från Adlibris eller TBD, men som sagt med TBD får man alltid vänta så himla länge. Fick ladda ner Clockwork Princess och läsa den på mobilen för jag inte orkade vänta, (den kom nästan en vecka efter att den hade släppts). Och till exempel World After skickade de inte fören flera dagar efter att den hade släppts, vilket jag tycker var riktigt dåligt. Ja, vi får hoppas att vi får dem fort, för, jag ser verkligen fram emot att läsa den! :)

   Radera
  3. Nackdelen med Cdon är ju att dem är mycket dyrare än ex Adlibris eller TBD, men som sagt..jag använder dem bara när det är böcker jag behöver på en gång. :) Det är synd att leveranstiden tar sån lång tid från TBD, för ett par år sedan gick det mycket fortare för böckerna att komma fram..vet inte om det är posten eller TBDs fel dock.. Fast dåligt att du fick vänta så länge på World After.. :/
   Ah, jag med! Men både Split Second och Three (sista boken i Article 5 trilogin av Kristen Simmons) släpps samma dag..och jag kan inte bestämma vilken av dem jag ska börja med. Längtar, längtar.. :)

   Radera
  4. Ja, men när det är en bok som man verkligen vill ha så kan man ju lägga några kronor extra :) Normalt brukar det ta 7-10 arbetsdagar när jag beställer från TBD, men sist jag beställde fick jag dem på 4, så det skiljer lite.
   Haha, det är det jobbigaste när två böcker släpps samtidigt, man vet aldrig vilken man ska börja med :)

   Radera
  5. Haha, precis så tänker jag med. :) För mig brukar det oftast ta ca 5-6 arbetsdagar att få boken när jag beställer från TBD, men det är drygt att behöva vänta. :/
   Haha, eller hur? Dessutom tänkte jag läsa om böckerna före innan, så jag får nästan lotta vilka jag ska börja med.. :)

   Radera
 4. Jag måste ta och läsa Pivot Point när Split Second kommer ut snart! Men jag planerar på att läsa 2 recex och de två sista böckerna i Engelfors serien i februari, får se hur många fler jag hinner med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du verkligen! Jag hoppas du gillar den när du läser den. :) Och att du gillar din planerade februariläsning med. :)

   Radera