torsdag 20 februari 2014

Uninvited - Sophie Jordan

Titel: Uninvited
Författare: Sophie Jordan
Serie: Uninvited #1
Sidor: 372

When Davy Hamilton's tests come back positive for Homicidal Tendency Syndrome (HTS)-aka the kill gene-she loses everything. Her boyfriend ditches her, her parents are scared of her, and she can forget about her bright future at Juilliard. Davy doesn't feel any different, but genes don't lie. One day she will kill someone.

Only Sean, a fellow HTS carrier, can relate to her new life. Davy wants to trust him; maybe he's not as dangerous as he seems. Or maybe Davy is just as deadly.


Jag hade faktiskt inte tänkt läsa något idag (läs 3/2-14) eftersom jag fortfarande väntar på att få hem Veronica Rossis Into the Still Blue, men jag började småbläddra lite i Uninvited när den kom i dagens post, och vips var jag fast. Jag har velat läsa Uninvited sedan jag först hörde talas om den, men att den skulle vara såhär bra..det hade jag faktiskt inte förväntat mig. 

Som sagt, en snabb titt på första kapitlet fick mig att fastna helt i boken, och jag kunde verkligen inte sluta att läsa. I Uninviteds värld har man hittat ett test för att upptäcka en viss gen hos människor som kan komma att bli mördare, och om testet visar positivt har man inte särskilt många möjligheter kvar. Världen är helt fruktansvärd, och det är hemskt att se vilken hysteri som uppstår, och hur snabbt folk man känner, och älskar, kan vända sig emot en. När Davys test visar positivt blir hon utslängd från sin privatskola, och får istället spendera sina dagar inuti en "bur" i den kommunala high school:en. Hon får inte socialisera med de "friska" ungdomarna, hennes gamla vänner vänder sig emot henne, och det är bara början.. Allt är verkligen så hemskt, och så himla orättvist, men samtidigt väldigt spännande och sidorna bara svischade förbi.

Från början hade jag lite svårt för Davy, hon var lite för naiv och lite egenkär för min del, men hennes utveckling var enorm, och ju längre in i boken jag kom, desto mer gillade jag henne. Davy har en oerhörd styrka, och jag kan nästan garantera att jag inte skulle ha klarat av samma situation ens i närheten av lika bra. Mycket imponerande!
Jag gillade Sean, även om man inte fick lära känna honom så bra. Jag tyckte mycket om relationen mellan honom och Davy, och jag älskar att det inte var talan om någon slags insta-love.

Det fanns dock två saker som jag störde mig aningen på. Den första var att jag hade velat veta mer om HTS, och jag hade gärna sett fler förklaringar om det, och det andra var att slutet var lite för lätt. Även om det är skönt att slippa ett cliffhanger slut ibland, hade jag dock velat se lite mer action och spänning i slutet.

I det stora hela var dock Uninvited en oerhört bra bok. Med en värld som skrämde mig väldigt, och med en sjukt spännande handling så blev det en positiv överraskning, och jag kan knappt vänta på dess uppföljare. Rekommenderas varmt!


9 / 10

6 kommentarer:

 1. Jag är oxå väldigt sugen på att läsa den här boken men att den skulle vara så här bra är lite av en överraskning :) Kul med böcker som förvånar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var verkligen en överraskning. Jag hoppas du tycker om den om du läser den! :)

   Radera
 2. Vilken bra recension. Du får mig att vilja läsa direkt, helt redan igår :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack. Vad kul att höra. :) Jag hoppas du gillar den om du läser den. :)

   Radera
 3. Det verkar som en bra bok! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var jättebra, och jag rekommenderar den gärna. :)

   Radera