måndag 10 februari 2014

Erased - Jennifer Rush

Titel: Erased
Författare: Jennifer Rush
Serie: Altered #2
Sidor: 275

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

After fleeing the Branch with Sam, Cas, and Nick, Anna is trying to make sense of the memories resurfacing from her old life. At the same time, she's learning how to survive in hiding, following Sam's rules: Don't draw attention to yourself. Always carry a weapon. Know your surroundings. Watch your back. Then a figure from Anna's childhood reappears. Is it a Branch setup, or could it be the reunion Anna has hoped for? Uncertain of where her loyalties lie, Anna must fight to learn the truth -- before she is betrayed again. Ultimately, the answers hinge on one question: What was the real reason her memories were erased?

Jag läste första boken, Altered, i maj förra året, och förvånades över hur mycket jag gillade handlingen. Dock fastnade jag inte riktigt för karaktärerna, men boken var helt klart tillräckligt bra för att jag skulle vilja läsa fortsättningen så fort den kom ut. Och självklart så gillade jag Erased, även om den är långt ifrån den bästa boken jag någonsin läst.

Erased är full av action, och man får knappt en lugn stund. Tempot är väldigt högt, och boken gick oerhört fort att läsa. Men där Altered var full av plot twister som förvånade mig om och om igen, lyckades inte Erased hålla samma klass, och det mesta listade jag ut långt innan huvudkaraktären gjorde det. Det var faktiskt bara en sak som jag inte såg komma, och jag är rätt besviken på att Anna som ska vara så smart, hela tiden var så dum. 

Så till karaktärerna.. jag gillar Anna mycket mer nu om man jämför med första boken, trots att hon gjorde många idiotiska misstag. Jag gillar att hon är så kick-ass, och att hon aldrig ger upp.
Jag är dock inte alls särskilt förtjust i Sam, och för en gång skull hade jag velat se ett triangeldrama, då jag är mycket mer på Nicks sida. Nick är min favorit av karaktärerna, och den som är mest intressant. Tyvärr verkar inget hända mellan honom och Anna, och det gör mig SÅ besviken.
Cas är mest en smårolig bi-karaktär, och Trev var, såklart, inte med särskilt mycket.

Om jag ska jämföra så är Erased väldigt förutsägbar, men jag tycker mycket mer om karaktärerna här. Men trots att jag har klagat lite så är Erased en riktig bladvändare, och det gör att jag gillar den mer än vad jag kanske borde göra. Helt klart en läsvärd serie, och ett nöje för stunden.


7 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar