fredag 14 februari 2014

Secret - Brigid Kemmerer

Titel: Secret
Författare: Brigid Kemmerer
Serie: Elemental #4
Sidor: 321

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

Nick Merrick is stretched to breaking point. He's trying to keep his grades sky-high or he won't get in to college. He's trying to keep his brother's business afloat or the Merricks will be out on the street. He's trying to keep the secret of where he's going in the evenings from his twin brother Gabriel - or he fears he'll lose his family. And he's trying to keep his mind off the hot, self-assured dancer who is his 'girlfriend's' partner.

And then Quinn takes to hanging around his sworn enemy, and an Elemental Guide is counting the hours until he can try again to kill the Merrick brothers. Storms are brewing. On all sides.


Elemental serien är en av mina favoritserier, och varje bok fokuserar på en ny bror (eller Hunter), och nu har turen kommit till Nick. Efter att ha läst mellannovellen, Breathless, så har jag väntat på att få höra Nicks story, och Secret gjorde mig inte besviken.

Handlingen i den här serien är alltid väldigt spännande, och sidorna bara flyger förbi. Det är en perfekt blandning av action och romance, och jag gillar att varje bok är ur nya perspektiv. Det var speciellt intressant att läsa om Nicks homosexualitet och hur han skulle våga komma ut till sina bröder. Mycket fokuseras på att hitta sig själv, och Nicks bok var helt klart den bästa hittills. Slutet var dessutom superspännande, men samtidigt känner jag mig lite orolig för att det bara är en bok kvar..jag vet inte hur man ska hinna lösa allt.

Jag gillar Nick. Han vill hela tiden göra det som är bäst för alla andra, och det var väldigt roligt att se honom börja stå upp för sig själv också. Jag tycker mycket om hans utveckling, och jag absolut älskade romansen mellan honom och Adam. Så himla fin.
Quinn, Beccas bästa kompis och Nicks "låtsasflickvän", är den kvinnliga huvudkaraktären, och trots att jag gillat henne mycket i all de andra böckerna, så var jag inte särskilt förtjust i henne här. Alltså, jag tycker synd om henne, och jag förstår varför hon reagerar som hon gör hela tiden..men allt drama blev bara tröttsamt och gjorde att jag, tyvärr, tappade intresset för Quinn. Hon blev bättre i slutet dock, och jag tycker att hon passade bra ihop med Tyler.

Secret var både väldigt bra och väldigt spännande, och den levde definitivt upp till mina förväntningar. Låt inte de oerhört osmickrande omslagen stoppa er, för det här är helt klart en serie värd att läsa. Jag ser SÅ fram emot sista boken, och kommer nog att räkna ner dagarna tills den släpps.

8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar