torsdag 10 april 2014

Dark Triumph - Robin LaFevers

Titel: Dark Triumph
Författare: Robin LaFevers
Serie: His Fair Assassin #2
Sidor: 467

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

When Sybella arrived at the doorstep of St Mortain half mad with grief and despair the convent were only too happy to offer her refuge—but at a price. The sisters of this convent serve Death, and with Sybella naturally skilled in both the arts of death and seduction, she could become one of their most dangerous weapons.

But her assassin's skills are little comfort when the convent returns her to the life that nearly drove her mad. Her father's rage and brutality are terrifying, and her brother's love is equally monstrous. But when Sybella discovers an unexpected ally she discovers that a daughter of Death may find something other than vengeance to live for . . .


Efter att ha läst första boken i den här serien, Grave Mercy, och älskat den, så beställde jag genast hem dess uppföljare. Dark Triumph var precis lika bra som sin föregångare, och jag fullkomligt älskar den här serien.

I Dark Triumph följer vi Sybella istället för Ismae, och hennes historia är så mycket mer tragisk än vad Isames var. Det är inte riktigt lika mycket politik och sådant här, även om det fortfarande förekommer en hel del, och Sybellas bok är mycket mer personlig. Det var väldigt förvånande att se vilken familj hon tillhörde, och det var väldigt jobbigt att få reda på allt hon gått igenom. Och samtidigt så fortsätter d'Albret med sitt intrigerande, fransmännen försöker att ta över fler städer, och hertiginnan Anne måste skyddas till varje pris. Trots att tempot är aningen långsamt, så är ändå böckerna så himla spännande och det är nästan omöjligt att sluta läsa. Dark Triumph är lika spännande som tragisk, och jag kunde inte förvänta mig mer av Sybellas bok.

Sybella fascinerade mig redan i den första boken, och jag har sett fram emot att få lära känna henne bättre. Hon är oerhört stark och modig, även om hon inte alltid förstår det själv, och det gjorde ont i mig att få reda på allt hon behövt gå igenom. Jag älskade den utveckling hon gick igenom, och Sybella är en alldeles fenomenal karaktär att följa. Eftersom jag tycker att det är lite spoilervarning över vem hennes kärleksintresse är, så tänker jag inte nämna någon vid namn. Dock var det både oväntat och självklart, jag älskade dem tillsammans, och jag älskar att relationerna i den här serien får tid att växa fram.
Man får även återse både Ismae och Duval en hel del, och det var väldigt roligt att se hur dem hade det.

När jag började läsa den här serien trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle komma att älska den som jag gör. Det var en spännande överraskning, och jag kan inte få nog av 1480-talets Brittany. Nästa bok släpps inte förrän i november, och jag längtar redan ihjäl mig efter den. His Fair Assassin är en serie jag mer än gärna rekommenderar, och det är en ny storfavorit hos mig.

Favoritcitat:

“Hate cannot be fought with hate. Evil cannot be conquered by darkness. Only love has the power to conquer them both.” 

“And just as love has two sides, so too does Death. While Ismae will serve as His mercy, I will not, for that is not how He fashioned me.
Every death I have witnessed, every horror I have endured, has forged me to be who I am -- Death's justice.”  


9 / 10

4 kommentarer:

 1. Jag har den här boken hemma och jag ser SÅ MYCKET fram emot att läsa den!! :D jag älskade Grave Mercy <3 Vad roligt att den här levde upp till förväntningarna! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mycket din recension av Grave Mercy som fick mig att äntligen börja läsa den, så tack för det. <3 :) Jag är helt övertygad om att du kommer att älska Dark Triumph också, och jag ser fram emot din recension på den. :)

   Radera
 2. Bara omslagen får en ju att vilja läsa! Känns som något att läsa när jag minskat olästhyllorna lite:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? :) Det tycker jag verkligen att du ska göra, och jag hoppas du kommer att tycka om dem. :)

   Radera