torsdag 3 april 2014

Grave Mercy - Robin LaFevers

Titel: Grave Mercy
Författare: Robin LaFevers
Serie: His Fair Assasin #1
Sidor: 484

Young, beautiful and deadly. Trained as an assassin by the god of Death, Ismae is sent to the court of Brittany, where she finds herself under prepared - not only for the games of intrigue and treason, but for the impossible choices she must make. For how can she deliver Death’s vengeance upon a target who, against her will, has stolen her heart?


Grave Mercy är en sådan bok som jag absolut måste ha när den släpptes, men som sedan legat oläst i bokhyllan i cirka 1½ år. Varför vet jag faktiskt inte, för redan vid den första meningen fastnade jag i den, och den är helt klart en ny favoritbok.

Handlingen var alldeles fantastiskt bra, och jag fastnade direkt för den. Jag menar nunnor som lönnmördare..kan det bli bättre? Det hela var så fascinerande och jag önskar att jag fått veta ännu mer om klostret och allt de lärde ut. Trots att takten inte är den högsta, så var det ändå väldigt spännande och jag riktigt njöt av att läsa den här boken. Det är mycket politik och intriger, och jag kan förstå att det kanske inte är något för alla, men jag absolut älskade det, det här var precis den rätta boken för mig just nu.

Grave Mercy utspelar sig i Brittany (det som, om jag förstår det rätt, dagens fransmän kallar för "Bretagne") i slutet av 1480-talet, och man kämpar för att behålla sin självständighet från Frankrike. Jag gillade verkligen miljön, och jag älskar att språket känns gammaldags, men utan att bli komplicerat. Hela världen var så mysig, och jag ser så fram emot att besöka den igen.

Ismae är en fenomenal karaktär. Hon är smart, stark, kapabel, och alldeles bad ass. Jag gillar dessutom att hon kan tänka själv, även om hon har fått en order, och att hon alltid söker efter logiska lösningar. Ismae var en karaktär jag absolut älskade att följa. Jag gillade även Duval, och jag älskar att det inte var talan om någon insta-love. Relationen mellan Ismae och Duval utvecklas långsamt, men den är ändå så fin, och man får verkligen se hur rätt dem är för varandra.
Jag tyckte dessutom mycket om både Anne och Beast, och jag fann Sybella och Annith väldigt intressanta..jag kan knappt vänta på att få läsa deras böcker.

Den här boken var verkligen en överraskning, och jag ångrar att jag inte plockat upp den tidigare. Jag absolut älskade Grave Mercy, och jag har redan beställt dess uppföljare. Rekommenderas varmt. 

Favoritcitat:

“God's Teeth,' he says. 'I was only trying to wake you. You were crying out in your sleep.'
'I was not,' I say, then look from his neck to my knife.
'When I tried to wake you, you stabbed me.' He sounds sore put out. and I cannot blame him.” 


“When one consorts with assassins, one must expect to dance along the edge of a knife once or twice.” 

9 / 10

2 kommentarer:

  1. Det verkar som att alla älskar den här boken! Så himla kul :) jag är rätt säker på att jag kommer att tycka riktigt mycket om den när jag väl läser den..!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag också att du kommer att göra! ;) Jag ångrar så att jag inte plockat upp den här tidigare, och bok nummer 2 var precis lika bra. Hoppas du läser den snart, och gillar den. :)

      Radera