söndag 27 juli 2014

Keeper of the Lost Cities - Shannon Messenger

Titel: Keeper of the Lost Cities
Författare: Shannon Messenger
Serie: Keeper of the Lost Cities #1
Sidor: 488

Twelve-year-old Sophie Foster has a secret. She’s a Telepath—someone who hears the thoughts of everyone around her. It’s a talent she’s never known how to explain.

Everything changes the day she meets Fitz, a mysterious boy who appears out of nowhere and also reads minds. She discovers there’s a place she does belong, and that staying with her family will place her in grave danger. In the blink of an eye, Sophie is forced to leave behind everything and start a new life in a place that is vastly different from anything she has ever known.

Sophie has new rules to learn and new skills to master, and not everyone is thrilled that she has come “home.” There are secrets buried deep in Sophie’s memory—secrets about who she really is and why she was hidden among humans—that other people desperately want. Would even kill for.


Den här boken beställde jag hem på en ren chansning. Jag har alltid gillat omslaget och tänkte därför att den kunde vara värd att ge en chans. Och det hade jag helt rätt i, för Keeper of the Lost Cities kom att bli en ny favoritbok hos mig.

Keeper of the Lost Cities var långt ifrån det jag förväntat mig, och dess handling var det som förvånade mig mest. Här får vi främmande världar, magiska krafter, och en helt ny version av paranormala varelser. Och vem skulle inte vilja gå på Sophies nya skola? Handlingen var spännande, rolig, hjärtskärande, och alldeles magisk, och jag tyckte så mycket om den.

Karaktärerna var alla så charmiga, och allra helst Sophie tyckte jag väldigt mycket om. Hon var både smart och modig, och ett nöje att följa. Det var dessutom skönt att läsa om en lite yngre person, man lade mer tid på vänskap och mysterier än på kärlek, och personligen fann jag det väldigt uppfriskande. Jag tyckte faktiskt om de flesta karaktärerna, allra helst Dex, Fitz, Keefe, Grady och Edaline, men även Alden och Elwin.

Slutet var riktigt spännande, och jag har redan beställt hem uppföljaren. Keeper of the Lost Cities var bättre än vad jag förväntat mig, och jag mer eller mindre älskade den. Rekommenderas varmt.

8,5 / 10 

8 kommentarer:

 1. Jag hade inte hört talas om den här serien innan, men din recension gjorde mig mycket intresserad, så den hamnade genast på min TBR-lista! :) Är det förresten okej att jag länkar till dig på min blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra. Den här serien är helt fantastisk, och bok nummer två var till och med ännu bättre. Jag hoppas att du får chansen att läsa den snart, och att du gillar den. :) Och självklart är det okej att länka till mig, det gör mig jätteglad, och jag lägger till dig i min länklista också. :)

   Radera
  2. Problemet är ju bara att det finns så himla många böcker man vill läsa. Men jag ska sätta lite högre prioritet på den här serien än jag har på vissa andra. ;) Då har jag länkat till dig! Jag har faktiskt kikat in här då och då under en månad eller två och jag måste säga att jag tycker att du har en väldigt fin och bra blogg. :)

   Radera
  3. Eller hur? Min att läsa lista blir längre och längre för varje vecka. :) Men jag hoppas du gillar Keeper, den var ju så himla bra. :) Och tack, vad roligt att höra. Jag ser fram emot att följa din blogg, och jag gillar helt klart det jag sett hittills. :)

   Radera
  4. Jo, jag vet hur det känns. För varje bok jag läser ut dyker minst tre nya upp på listan. :) Det känns som en bok som jag skulle gilla, så jag ser fram emot att läsa den. :) Tack! Jag har ju precis börjat blogga, så jag har fortfarande mycket kvar att lära. :)

   Radera
  5. Kul att höra. :) Personligen så trodde jag aldrig att det skulle vara så roligt att bokblogga som det faktiskt är. Och alla bloggare är så himla trevliga att jag känner mig precis som hemma. Så jag hoppas självklart att du också kommer att trivas och sånt. :)

   Radera
 2. Tack, det kommer jag nog, än så länge känner jag mig väldigt välkommen in i bokbloggandets värld! :)

  SvaraRadera