fredag 11 juli 2014

The Murder Complex - Lindsay Cummings

Titel: The Murder Complex
Författare: Lindsay Cummings
Serie: The Murder Complex #1
Sidor: 398

An action-packed, blood-soaked, futuristic debut thriller set in a world where the murder rate is higher than the birthrate. For fans of Moira Young’s Dust Lands series, La Femme Nikita, and the movie Hanna.

Meadow Woodson, a fifteen-year-old girl who has been trained by her father to fight, to kill, and to survive in any situation, lives with her family on a houseboat in Florida. The state is controlled by The Murder Complex, an organization that tracks the population with precision...
*jag väljer att ta bort resten av summeringen eftersom den innehåller spoilers för handlingen, dock går den att läsa här.


Redan från första gången jag hörde talas om den här boken, så visste jag att jag måste läsa den. Väntan har varit lång, men efter att äntligen ha fått läst den, så kan jag bara säga att The Murder Complex levde upp till alla mina förväntningar, och jag absolut älskade den.

Innan jag plockade upp den här boken så läste jag först 0.5 novellen, The Fear Trials, och även om det inte är ett måste, så rekommenderar jag att man gör det om man kan/känner för det etc. Den hjälpte mig att förstå världen, samtidigt som den gjorde mig oerhört nyfiken på boken, och det kändes skönt att redan ha allt uppbyggt för mig när jag väl började läsa. Handlingen är så oerhört bra, den är skrämmande, rå, och blodig. The Murder Complex är en väldigt spännande bok, full av twister, och jag är glad att jag inte var medveten om den spoiler som summeringen innehåller, eftersom den gjorde mig väldigt förvånad. Världen är dessutom superläskig, och jag är väldigt imponerad av Lindsay Cummings och hennes fantasi.

Boken berättas ur två perspektiv, varannat kapitel är Meadows, och varannat är Zephyrs. Meadow är den man får följa i The Fear Trials också, så jag var redan van vid hennes berättarröst, och jag gillar den mycket. Meadow är en sådan intressant karaktär, och hon är så jäkla bad ass. Det var ett nöje att följa henne, och hon är helt klart min favorit i boken.
Zephyr var inte alls lika intressant, och jag tyckte att han var svår att lära känna. Det var mycket insta-love från hans sida, och jag gillade inte att han verkade tycka att det var upp till honom att skydda Meadow, någon som var mer än kapabel till att ta hand om sig själv. Dock uppskattar jag hans kapitel, även om jag inte direkt gillar honom. Relationen mellan Meadow och Zephyr kändes väldigt förhastad, men jag kan ändå ha överseende med det eftersom den inte tar upp all för stor plats.

The Murder Complex var en riktigt bra bok, och jag älskade handlingen och Meadow. Zephyr och kärleken drar dock ner lite på betyget, men trots det så älskade jag den här boken, och det grämer mig att jag kommer att behöva vänta ett helt år på avslutningen. Rekommenderas varmt. 


8,5 / 10

4 kommentarer:

 1. Din recension gör mig ännu mer sugen på att läsa boken!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var jättebra. Ganska blodig och så, så jag kan tänka mig att du skulle tycka om den. Hoppas du får chansen att läsa den snart. :)

   Radera
 2. Den här verkar så himla bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var superbra! Jag hoppas du gillar den om du läser den. :)

   Radera