måndag 21 juli 2014

Of Neptune - Anna Banks

Titel: Of Neptune
Författare: Anna Banks
Serie: The Syrena Legacy #3
Sidor: 327

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

Emma, half human and half Syrena, and her Syrena love, Galen, need time together alone. Away from the kingdoms of Poseidon and Triton. Emma’s grandfather, the Poseidon king, suggests the two visit a small town called Neptune.

Neptune is home to both Syrena and Half-Breeds alike. But Emma and Galen didn’t sign up to be peacemakers between the ocean and the land-dwelling, freshwater Syrena. They didn’t bargain for meeting a charming Half-Breed named Reed, who can barely disguise his feelings for Emma. And they especially didn’t expect to find themselves in the middle of a power struggle that threatens not only their love but their ocean kingdoms.
 


Jag måste erkänna att om det inte vore för att jag är så nyfiken, så skulle jag nog aldrig ha plockat upp den här boken. Jag var nöjd med slutet i Of Triton, och jag hade lätt kunnat lämna serien där. Att säga att jag var tveksam till en tredje bok är ett understatement, men jag blev positivt överraskad av Of Neptune, och jag fann att den var precis lika bra som sina föregångare.

Handlingen var riktigt spännande, och jag gillade den nya staden Neptune. Det har hela tiden känns konstigt att Emma skulle vara det enda halvblodet, så det var kul att få se en hel stad utav dem. Jag var ganska säker på att jag inte skulle tycka om den här boken, och var därför förvånad över hur bra den var. Anna Banks har en förmåga att skriva så att man inte vill sluta läsa, och jag slukade den här boken på bara några timmar. Jag gillade när Emma och Galen var ifrån varandra, och mina favoritscener var dem när, markera för spoilers --> Galen var tillfångatagen och blev torterad, spoilers slut. Det var så sjukt spännande. Vad jag däremot var väldigt tveksam till var ett nytt kärleksintresse så sent som i bok tre, men samtidigt så var det riktigt bra gjort. Det var intressant att se Emma få ett annat alternativ, och att ändå se henne välja Galen.

Emma har varit min favorit i de föregående böckerna, och även om jag fortfarande gillar henne, så sjönk hon lite i mina ögon. Min favorit var istället Galen (även om han gjorde mig ruskigt irriterad ibland), och jag gillar den utveckling han har gjort sedan första boken. Reed var jag inte alls särskilt förtjust i, han var lite för påträngande för min smak, men blev bättre framåt slutet.

Slutet av serien var riktigt bra, och jag gillade epilogen mycket. Of Neptune var betydligt bättre än vad jag förväntat mig, och hela den här serien har varit en spännande och rolig läsupplevelse. Jag ser fram emot vad Anna Banks kommer att skriva härnäst, och The Syrena Legacy är en serie jag gärna rekommenderar.

8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar