torsdag 3 juli 2014

Since You've Been Gone - Morgan Matson

Titel: Since You've Been Gone
Författare: Morgan Matson
Serie: -
Sidor: 449

The Pre-Sloane Emily didn't go to parties, she barely talked to guys, she didn't do anything crazy. Enter Sloane, social tornado and the best kind of best friend—the one who yanks you out of your shell.But right before what should have been an epic summer, Sloane just... disappears. No note. No calls. No texts. No Sloane. There’s just a random to-do list. On it, thirteen Sloane-selected-definitely-bizarre-tasks that Emily would never try... unless they could lead back to her best friend. Apple Picking at Night? Ok, easy enough.Dance until Dawn? Sure. Why not? Kiss a Stranger? Wait... what?

Getting through Sloane’s list would mean a lot of firsts. But Emily has this whole unexpected summer ahead of her, and the help of Frank Porter (totally unexpected) to check things off. Who knows what she’ll find?

Go Skinny Dipping? Um...


Jag har i princip bara hört bra saker om Morgan Matson, men trots att jag har haft hennes debutbok (Fyra dagar fyra nätter) ståendes i bokhyllan i mer än två år, så har jag inte kommit mig för att läsa den. När jag först hörde talas om Since You've Been Gone lät det dock precis som en bok i min smak, och jag köpte den så fort den kom ut. Och visst hade jag rätt, för det här var en bok jag tyckte väldigt mycket om.

Since You've Been Gone handlar om Emily och hennes bästa kompis Sloane. Emily är ganska blyg, och Sloane är raka motsatsen. Men istället för att ha den perfekta sommaren tillsammans, försvinner Sloane och hennes familj, och det enda Emily har att gå efter är en lista som Sloane skickar till henne. Handlingen var sådär härlig och somrig, och hela boken var väldigt mysig. Man alternerar mellan nutid och tillbakablickar av Emilys liv med Sloane, något jag verkligen gillade eftersom det gav så mycket förståelse till tjejernas vänskap. Det var väldigt roligt att se Emily försöka göra allt på listan, men samtidigt undrar jag vart Sloane är och om de kommer att träffas igen. Lite småspännande, charmig, och romantisk, Since You've Been Gone är verkligen den perfekta sommarboken.

Emily var en väldigt härlig karaktär, och jag gillade verkligen hennes utveckling. I början var hon väldigt ensam och ganska blyg, men jag gillar att hon ändå pressade sig till nya saker, och jag tyckte mycket om den person hon blev i slutet. Jag tyckte om de övriga karaktärerna mycket också, och alla helst Frank var något av en favorit hos mig. Även Sloane, Collins, Beckett, & Dawn gillade jag.

Slutet var väldigt bra, även om jag fick känslan av att det var lite abrupt. Men med en charmig handling och härliga karaktärer var Since You've Been Gone en riktigt bra bok, och jag ser fram emot att läsa mer av Morgan Matson i fortsättningen. Rekommenderas.


7,5 / 10

8 kommentarer:

 1. SV: Tack så jättemycket för tipsen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lite så, jag hoppas det hjälpte lite. :)

   Radera
 2. Åh, det där lät positivt. Har haft med boken i ryggan på min lilla semestertripp men har varit så slutkörd på kvällarna (en 3-åring o en 12-veckors är energifyllda så det räcker o blir över 10 ggr om) att det inte blivit någon läsning att tala om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det förstår jag. Den var väldigt bra dock, jag tror säkert att du kommer att tycka om den när du har tid att läsa igen. :)

   Radera
 3. Vill så gärna läsa Since You've Been Gone! Fyra dagar fyra nätter är en av de bästa böckerna jag någonsin läst, så om du gillade denna tycker jag definitivt att du borde läsa Fyra dagar fyra nätter! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul att höra att du tyckte att den var så bra. Vet faktiaskt inte varför jag aldrig kommer mig för att läsa den, men ska försöka göra det nu i sommar. :) Och jag rekommenderar gärna Since You've Been Gone, och hoppas att du får chansen att läsa den snart. :)

   Radera
 4. Vad kul att du gillade den! Jag vill verkligen läsa den! Jag tyckte också väldigt mycket om Fyra dagar, fyra nätter. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra, jag har bara hört positiva saker om den. Ska deinitivt läsa den i sommar. :) Och jag hoppas att du får chansen att läsa den här snart, och att du gillar den, såklart. :)

   Radera