torsdag 24 juli 2014

This Is What Happy Looks Like - Jennifer E. Smith

Titel: This Is What Happy Looks Like
Författare: Jennifer E. Smith
Serie: -
Sidor: 404

If fate sent you an email, would you answer?

When teenage movie star Graham Larkin accidentally sends small town girl Ellie O'Neill an email about his pet pig, the two seventeen-year-olds strike up a witty and unforgettable correspondence, discussing everything under the sun, except for their names or backgrounds.

Then Graham finds out that Ellie's Maine hometown is the perfect location for his latest film, and he decides to take their relationship from online to in-person. But can a star as famous as Graham really start a relationship with an ordinary girl like Ellie? And why does Ellie want to avoid the media's spotlight at all costs?


Efter att ha blivit positivt överraskad av Jennifer E. Smiths The Statistical Probability of Love at First Sight för något år sedan har jag varit sugen på att läsa mer av henne. Och när nu sommaren är här så tänkte jag att det var tid att plocka upp This Is What Happy Looks Like. Och även om den inte var lika bra som TSPoLaFS, så var det ändå en bok jag gillade.

Handlingen var en blandning av charmig, romantisk, och aningen otrovärdig. Jag gillar det hela med att Ellie och Graham träffas via mail, och att han kommer till hennes stad, men jag hade svårt att förstå den där paniken från Ellie och hennes mamma när det gällde media. Eller jag förstår varför man har haft jobbigt med det tidigare, men jag tycker inte att det var en anledning till att tacka nej till kärleken. Det var liksom för stora problem för en för liten sak, helt enkelt. Men i övrigt gillade jag boken, och det förvånade mig att den var så svår att lägga ifrån sig. Jag hade bara tänkt läst några kapitel, och vid tre tillfällen lade jag bort boken, bara för att sekunder senare plocka upp den och fortsätta läsa istället. Så det var ju positivt iallfall.

Karaktärerna var helt okej, och jag föredrog Graham framför Ellie. Jag gillade dem tillsammans dock, och deras mailkonversationer var väldigt roliga att läsa. I övrigt så tyckte jag att Ellies mamma var aningen konstig, och jag gillade inte Ellies kompis Quinn.

Slutet var lite för abrupt för min del, och jag hade gärna sett en epilog av något slag. Jag ville dessutom gärna veta om det hände något mellan Ellie och, markera för spoiler --> hennes pappa, spoilers slut. Men i det stora hela så var This Is What Happy Looks Like en mysig contemporary, och en härlig sommarläsning.

6 / 10

4 kommentarer:

 1. Älskar boktitlarna på Smiths böcker, de är så härligt:) läste the Geography of you and me nu senast men inte heller den nådde helt upp till TSPoLAFS. Men ändå helt ok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också titlarna. Är rätt nyfiken på TGoYaM, men kan tänka mig att den kanske når upp till samma standard som den här boken. :)

   Radera
 2. Varje gång jag läser en recension på en bok av Smith får jag känslan av att TSPoLAFS var lite av en one-hit-wonder (för mig åtminstone) så blir alltid så tveksam över om jag ska läsa något mer av henne eller inte... men såg att den här dykt upp på biblioteket där jag bor, så kommer nog läsa den ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får faktiskt också den känslan. Den här boken var dock omöjlig att lägga ifrån sig, även om den inte var särskilt fantastisk. Hoppas du gillar den om du läser den. :)

   Radera