måndag 14 november 2016

Tjuren Ferdinand - Munro Leaf & Robert Lawson

Titel: Tjuren Ferdinand
Författare: Munro Leaf, Illustrerad av Robert Lawson
Serie: -
Sidor: 80
Recex: Ja

Tjuren Ferdinand är en av världslitteraturens stora barnboksklassiker, översatt till fler än 60 språk. Dess huvudfigur är långt mer berömd än sin författare och hör snarast till mytologin. Alla känner till den stora snälla tjuren som hellre luktar på blommor än stångas med de andra ungtjurarna och omöjligen låter sig provoceras på tjurfäktningsarenan. Tjuren Ferdinand är en av vår kulturs mest kända symboler för pacifism. Det var också så den togs emot när den utkom - och tankeväckande nog blev kontroversiell i flera länder - bara nio månader före det spanska inbördeskriget och några år före andra världskriget.
Denna påkostade svenskspråkiga utgåva innehåller bokens originalillustrationer av Robert Lawson.
 


Först och främst så vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket! 

Tjuren Ferdinand kom som en glad överraskning i brevlådan, och jag var väldigt nyfiken på att läsa den. Så sagt och gjort så gjorde jag det, och jag tyckte väldigt mycket om den.

Tjuren Ferdinand är en av mina favoritberättelser i Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul, och jag ser den varje år. Så jag blev väldigt nöjd när jag såg att den här boken innehåller nästan allt som finns med i filmsnutten. Själva handlingen är så mysig, och jag älskar Ferdinand och hans blommor. Bilderna i boken var också väldigt fina, och jag gillar att de var svartvita.

Jag tror att nostalgin kan ha lite mer att göra att jag tyckte så mycket om den här boken, men Tjuren Ferdinand är en stor favorit för mig. Den här boken funkar perfekt för både yngre och äldre läsare, och även om den inte har så mycket text så är det en sådan charmig historia (och en som definitivt gav mig julstämning nu, trots att själva berättelsen är långt ifrån julig). Rekommenderas varmt.
 

8 / 10 

2 kommentarer:

  1. Ska verkligen skaffa denna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var så mysig, jag hoppas att du kommer att tycka om den. :)

      Radera