torsdag 5 januari 2017

Minirecensioner 2 x Jenny Jägerfeld

Titel: Här ligger jag och blöder
Författare: Jenny Jägerfeld
Serie: -
Sidor: 252  

"Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."​

Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.

På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.


När jag gick och botaniserade bland böckerna på jobbet så fick jag helt plötsligt tanken att det skulle vara bra om jag läste lite fler svenska ungdomsförfattare. Något jag i regel är väldigt dålig på. Så sagt och gjort lånade jag hem några böcker, och Här ligger jag och blöder fick äran att vara den första jag läste. I det stora hela så gillade jag den. Handlingen var gripande, jag gillade mysteriet med mamman, och jag tycker att den var riktigt bra skriven. Dock fick jag ingen kontakt med karaktärerna alls, och det drar tyvärr ner på betyget. Men Här ligger jag och blöder var en intressant läsupplevelse för stunden, och jag kommer helt klart att läsa mer av Jenny Jägerfeld i framtiden.

5,5 / 10

Titel: Jag är ju så jävla easy going
Författare: Jenny Jägerfeld
Serie: -
Sidor: 285

Joannas hjärna är ett nöjesfält vid högsäsong, ett analogt twitter. Man kan också kalla det för adhd, och så länge hon äter sin medicin så är det inget större problem. I alla fall inte jämfört med att ha en mamma som förgäves försöker skriva en ny roman, och en pappa som apatiskt sitter framför teven. Och inte jämfört med att inte ha råd med ny medicin. Och därför lura en knarklangare på pengar. Och bli påkommen och mordhotad. Vilket inte är någonting alls, jämfört med att vara kär. I Audrey.

Jag är ju så jävla Easy Going ingår i mitt projekt att läsa fler svenska ungdomsböcker, och jag tyckte nog att den var snäppet bättre än Här ligger jag och blöder. Det är något ganska mörkt över Jägerfelds böcker dock, och det är inte alltid helt lättläst. Jag gillade Joanna, även om jag tyckte att hon hade en vana att ställa till det för sig själv. Handlingen var gripande och snabbläst, och jag älskade romansen. Dock är det något som fattas, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. En bra bok dock, och helt klart läsvärd. 

6 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar