lördag 7 januari 2017

Thor, Vol 1: The Goddess of Thunder - Jason Aaron mfl.

Titel: Thor, Vol 1: The Goddess of Thunder
Författare: Jason Aaron mfl.
Serie: Thor, Vol IV #1
Sidor: 116

The secrets of Original Sin have laid low one of Marvel's greatest heroes. The God of Thunder is unworthy, and Mjolnir lies on the moon, unable to be lifted! But when Frost Giants invade Earth, a new hand will grasp the hammer--and a mysterious woman will take up the mantle of the mighty Thor! Her identity is secret to even Odin, but she may be Earth's only hope against the Frost Giants. Get ready for a Thor like you've never seen before as this all-new heroine takes Midgard by storm! Plus: The Odinson clearly doesn't like that someone else is holding his hammer--it's Thor vs. Thor! And Odin, desperate to see Mjolnir returned, will call on some very dangerous, very unexpected allies. It's a bold new chapter in the storied history of Thor!  

Jag tycker att Marvels serievärld känns ganska krånglig att ge sig in i. Jag har ingen aning om var man ska börja. Men en volym som verkligen intresserade mig var denna, Thor: The Goddess of Thunder. Det kändes som att den borde vara lätt att börja med, och sagt och gjort så fick jag äntligen min första Marvel comic läst. Vad jag tyckte om den får ni läsa vidare för att se.

Som sagt, det här kändes som en bra start, och i det stora hela så tycker jag också att den var det. Det som stör mig lite är dock sättet den började på, och det känns som en uppföljare. Nu vet inte jag vad som har hänt i Marvel världen fram tills denna volym, och jag undrar så varför Thor helt plötsligt är ovärdig hammaren? Men eftersom vanliga Thor numera är ovärdig, kliver en kvinna in och hon kan lyfta hammaren och använda Thors krafter. Det hela var dock väldigt spännande, och jag gillade att Malekith var inblandad. Det var kul att se ett familjärt ansikte. Mysteriet om vem som är den nya Thor är också riktigt spännande, och jag måste definitivt läsa nästa volym snarast.

I övrigt så tycker jag att bilderna var oerhört snygga, och jag älskade utformningen på den kvinnliga Thor. Den kvinnliga Thor var dessutom riktigt badass, och jag älskade interaktionerna mellan henne och original Thor.

Thor: The Goddess of Thunder var ett riktigt bra serialbum, och ett som definitivt gett mig mersmak. Måste skaffa volym 2 asap. Rekommenderas gärna.


8 / 10 

4 kommentarer:

 1. Denne høres kul ut, Petra! Jeg er veldig fan av Thor, men har ikke lest noe Marvel i det hele tatt... Kanskje jeg burde starte med Goddess of Thunder jeg og?
  Ha en god helg :)
  Lexxie @ (un)Conventional Bookviews

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här var jättebra. Rekommenderas gärna, och en väldigt intressant inblick i Marvels universum. Hoppas du tycker om den om du läser den. :)

   Radera
 2. Tyvärr är den ju mycket en uppföljare på föregående storylines. Men det är sådär med marvel. Deras serievärld är så stor och man får bara hoppa in så gott det går ^^ Och jag tror inte det har avslöjats ännu varför Thor var ovärdig hammaren. Om det avslöjats har jag missat det... Men jag håller med dig. Älskade också denna första volym och kvinnliga Thor är fantastisk! :D Verkligen badass! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, okej. För det hela var väldigt rörigt där i början. Men annars var den riktigt bra. Och jag är så jäkla nyfiken på vem den kvinnliga Thor egentligen är.. :)

   Radera