söndag 28 april 2013

Crimson Frost - Jennifer Estep

Titel: Crimson Frost
Författare: Jennifer Estep
Serie: Mythos Academy #4
Sidor: 354

Spoilervarning! Fjärde boken i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.
  
I should have known that my first official date with Logan Quinn was destined to end in disaster. If we’d gotten into a swordfight, or been ambushed by Reapers, I’d have been more prepared. But getting arrested mid-sip at the local coffee hangout? I didn’t see that one coming.

I’ve been accused of purposely helping the Reapers free Loki from his prison—and the person leading the charge against me is Linus Quinn, Logan’s dad. The worst part is that pretty much everyone at Mythos Academy thinks I’m guilty. If I’m going to get out of this mess alive, I’ll have to do it myself…


Jag har sagt det förut, och jag säger det igen; Den här serien blir bara bättre och bättre för varje bok. Crimson Frost är definitivt min favorit och jag älskade varenda sida.

Handlingen är helt klart den bästa hittills. Gwen blir arresterad och anklagas för att ha hjälpt till att fria Loki från hans fängelse, och risken är stor att hon blir dömd till döden. Varje kapitel var så spännande och jag slukade boken. Handlingen var inte lika förutsägbar som i de föregående böckerna och jag fick en och annan överraskning. Kapitlen är som vanligt korta och slutar i cliffhangers, vilket gör det nästan omöjligt att sluta läsa.

Gwen är en enastående karaktär, jag älskar hennes mod och att hon alltid har svar på tal. Hon står alltid upp för sig själv och de hon älskar, vilket är något jag beundrar.
Jag älskar Logan mer och mer för varje bok, och jag tycker om att få se en mjukare sida hos honom. Tråkigt nog så blev jag dock aningen irriterad på honom i slutet och jag hoppas att det löser sig fort.
Jag älskar alla de andra karaktärerna med, Daphne, Carson, Oliver, Grandma, Metis, Nickamedes, Alexei.. men mest av allt älskar jag svärdet Vic. Han är så blodtörstig och så rolig.

Jag kan inte komma på något negativt att säga om Crimson Frost, jag älskar verkligen allt med den. Handlingen är spännande, takten hög, mytologin fascinerande, och karaktärerna är både enastående och älskvärda. Mythos Academy är helt klart mitt nya beroende.

Favoritcitat:
  
"I know that look. What are you up to, Gwen?"
"What makes you think I'm up to something?"
The Valkyrie snorted. "You're breathing, aren't you?"
 


10 / 10 

6 kommentarer:

 1. Nu kan jag nog inte motstå den här serien länge till! Det känns som alla älskar den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad bra, den förtjänar att läsas! ;D

   Radera
 2. Men äh, jag som hade tänkt låta den här serien vara i fred :D Efter att ha läst dina recensioner och även Boktycke Annas recension på bok 1 så tror jag första boken får hamna i nästa beställning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag hoppas du köper och älskar den. :D

   Radera
 3. Kul att böckerna bara blir bättre och bättre! Hur många böcker finns det i serien? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det ska bli sex böcker. Femte boken kommer i Juli och jag längtar så himla mycket. Tycker definitvit att du ska testa läsa den här serien. :)

   Radera