torsdag 11 april 2013

Survivor - James Phelan

Titel: Survivor
Författare: James Phelan
Serie: Alone #2
Sidor: 262

Jesse is alone. His friends are gone. His supplies are gone. And the chasers, the zombies, are getting bolder. So when he starts to see signs of other humans, he can't believe his luck. But in post-incident New York, the only thing more dangerous than the chasers are the survivors.Survivor är snäppet sämre än Chasers. Det som stör mig är att det aldrig blir spännande. Konceptet är bra och detta har kunnat vara en bra zombieserie om inte James Phelan hela tiden hoppar över spänningen. Istället för att slänga in lite action och nära döden upplevelser, så går det mest ut på följande scenarier: 
1. Jesse är ute på gatorna. Han ser ett gäng Chasers. Jesse gömmer sig. Alla Chasers missar honom och går bara förbi.
2. Jesse är ute på gatorna. Han ser ett gäng Chasers. De jagar honom, men han springer jättesnabbt och de kommer inte ens i närheten av honom. Jesse gömmer sig. Alla Chasers missar honom och springer förbi. 
Det är oerhört störande att hela tiden bli lurad på spänningen. Varje gång Jesse såg ett gäng Chasers började jag hoppas, och varje gång lämnade författaren mig besviken.

Karaktärerna är fortfarande ganska tråkiga. Efter den stora twisten i förra boken är nu Jesse ensam och han söker desperat efter andra som överlevt. Till sist har han hittat tre andra, Rachel, Felicity och Caleb, och försöker föra samman dem till en grupp och övertala dem att försöka lämna staden.
Av de nya karaktärerna så är det Rachel jag finner mest intressant, men tyvärr lär man aldrig känna någon av dem på djupet.

Återigen avslutat författaren med en mega twist, och den gjorde genast boken bättre. Själva twisten gör att jag ger boken ett högre betyg än vad jag först hade tänkt, och jag ser någorlunda fram emot den sista boken.


4 / 10

2 kommentarer:

  1. Hur skaffar man sådana där serie-banderoller som du har på vänstra sidan av din blogg? jag hittar hemsidan där alla finns och jag förstår att jag ska kopiera HTML koden och klistra in den någon stans, men jag förstår inte vart! Har funderat på att skaffa såna ett tag och skulle vara super-tacksam för ett svar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag svarade på din blogg istället. :)

      Radera