måndag 21 oktober 2013

The Coldest Girl in Coldtown - Holly Black

Titel: The Coldest Girl in Coldtown
Författare: Holly Black
Serie: -
Sidor: 419

Tana lives in a world where walled cities called Coldtowns exist. In them, quarantined monsters and humans mingle in a decadently bloody mix of predator and prey. It's an eternal party, shown on TV 24 hours a day - gorgeous, glamorous, deadly! Because, once you pass through Coldtown's gates, you can never leave...


Första gången jag hörde talas om The Coldest Girl in Coldtown var jag inte alls intresserad av att läsa den. Jag har tröttnat ganska mycket på vampyrer och det känns som att nästan alla vampyrböcker följer samma mall. Men sedan hittade jag en länk till novellen (som även den heter The Coldest Girl in Coldtown) som Holly Black skrev innan, och som den här boken bygger på, och jag tyckte att den var jättebra...så från att inte varit ett dugg intresserad, gick jag till att längta mycket efter den här boken, och jag är glad över att kunna säga att The Coldest Girl in Coldtown till och med överträffade mina förväntningar, och jag älskade den.

The Coldest Girl in Coldtown är en fantastiskt bra bok. Den är skrämmande, blodig och. framförallt, originell. Jag älskade handlingen och fastnade i boken redan från första sidan. Jag ville inte sluta läsa, men samtidigt ville jag dra ut på det för att få vara kvar i världen så länge som möjligt. Världsuppbyggnaden var fenomenal, och jag älskar att vampyrerna är elaka, själviska och skrämmande, istället för missförståddda och glittrande. Det är svårt att beskriva, men för mig vilar det något alldeles magiskt över The Coldest Girl in Coldtown, och jag verkligen njöt av varenda sida.

Jag älskade karaktärerna, och då allra helst Tana. Tana är kick ass, hon är så modig, unik, och hon är mer mänsklig än de flesta. Hon är en alldeles perfekt karaktär i mina ögon, och en sådan karaktär jag bara älskar att läsa om. På ett eller annat sätt så älskar jag även resten av karaktärerna.. Gavriel, Aidan, Pearl och Lucien. Gavriel är dock min favorit utav dessa, och jag tyckte mycket om relationen mellan honom och Tana.

Några andra saker jag tycker om med den här boken är att; Romantiken inte har en speciellt stor plats, och jag älskar att det inte är talan om någon kärlekstriangel. Dessutom älskar jag språket i den, och citaten som var framför varje kapitel.

Jag både gillade och ogillade slutet, markera för spoilers -->, på ett sätt önskar jag att man fick veta mer..öppna slut är ju inte direkt en favorit hos mig. Men på ett annat är jag jättenöjd med slutet, och jag kan se vad som kommer ske framför mig. I mina ögon så blir hon inte mänsklig igen, utan kommer att resa runt och jaga vampyrer med Gavriel istället, spoiler slut.

Jag älskade The Coldest Girl in Coldtown, och den är helt klart en ny favorit hos mig. Blodig och otäck, precis som vampyrberättelser ska vara. Jag rekommender den gärna.

Favoritcitat:

“Death’s favorites don’t die.” 

“Isn't every hero aware of all the terrible reason they did those good deeds?" Aware of every mistake they ever made and how good people got hurt because of their decisions? Don't they recall the moments they weren't heroic at all? The moments where their heroism led to more deaths than deliberate villainy ever could?” 


9 / 10

2 kommentarer:

  1. Låter riktigt bra! Jag är också trött på vampyrhistorierna som är kopior av varandra.. Den här boken hamnar på min önskelista :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Jag hoppas du läser och tycker om den. :)

      Radera