torsdag 30 januari 2014

Champion - Marie Lu

Titel: Champion
Författare: Marie Lu
Serie: Legend #3
Sidor: 369

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

June and Day have sacrificed so much for the people of the Republic—and each other—and now their country is on the brink of a new existence. June is back in the good graces of the Republic, working within the government’s elite circles as Princeps-Elect, while Day has been assigned a high-level military position.

But neither could have predicted the circumstances that will reunite them: just when a peace treaty is imminent, a plague outbreak causes panic in the Colonies, and war threatens the Republic’s border cities. This new strain of plague is deadlier than ever, and June is the only one who knows the key to her country’s defense. But saving the lives of thousands will mean asking the one she loves to give up everything.


Som jag nämnt tidigare så var jag inte så jätteförtjust i Legend. Den var helt okej, men jag föll inte alls för den som de flesta av er andra har gjort. Andra boken, Prodigy, var dock betydligt bättre, och mina förväntningar inför Champion var ganska höga. Och det här är helt klart en serie som bara blivit bättre och bättre, och Champion var definitivt min favorit i serien.

Det känns som att farten var aningen långsammare än de två första böckerna, men spänningen var minst lika hög. Champion är full av action, och de få frågor jag hade kvar efter Prodigy, får helt klart sina svar. Det här är helt klart ett mycket bra avslut på en serie, och Marie Lu gör ett utomordentligt jobb med att knyta ihop alla trådar.

June fortsätter att vara min favoritkaraktär, men även Day växte mycket i mina ögon. Båda karaktärerna är väldigt intelligenta, och jag gillade att se Day leva upp till sin fulla potential. Jag är dock inte helt nöjd med karaktärernas uppoffrande drag, men mer om det i spoilertankarna nedan;

Här kommer några spoilers för Champion, vilka måste markeras för att läsas:
- Jag var rätt trött på Day i slutet av Prodigy, och jag gillade inte att han gjorde slut med June då. Dock slapp vi en massa triangel/fyrkantsdrama i Champion, och jag är mycket tacksam för det. Men jag önskar ändå att jag fått sett mer av June & Day tillsammans, och jag hade gärna sett dem vara mer ärliga mot varandra.
- Jag både gillade och ogillade slutet. Jag förstår varför June lät Day gå, och jag förstår att de hade aldrig kunnat haft ett liv tillsammans så länge Day klandrade henne för sin mammas död. Men samtidigt som jag älskade epilogen, så hade jag velat ha lite mer av den. Dock är jag övertygad att de kommer att vara tillsammans nu, och jag älskade sista meningarna.
spoilers slut.

Så till sist kan jag bara säga att Champion var en riktigt bra bok, och den gav ett riktigt bra avslut till trilogin. Jag är glad att jag fortsatte att ge den här serien en chans, för den blev verkligen bara bättre och bättre. Rekommenderas.

Favoritcitat:

“Sometimes, the sun sets earlier. Days don’t last forever, you know. But I’ll fight as hard as I can. I can promise you that.” 

“I scream for everything that has gone wrong. I scream for everything broken in our lives.” 

8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar