tisdag 21 januari 2014

Leap of Faith - Jamie Blair

Titel: Leap of Faith
Författare: Jamie Blair
Serie: -
Sidor: 234

Leah Kurtz has finally found a place to call home, a town where she and baby Addy can live in peace, far from the drug-infested place she grew up. Chris is one of the best parts of her new life, the only person who's ever made her feel safe. And now that she's found him, there's no way she can tell the truth:

Her real name is Faith, not Leah. She's seventeen, not nineteen. And the baby isn't hers, Faith kidnapped her.

Faith's history catches up with her when a cop starts asking questions and Chris's aunt spots her picture in the newspaper. She knows it's time to run again, but if Faith leaves, she'll lose Chris. If Chris is in love with a lie, though, did Faith ever really have him in the first place?


Den här boken har jag velat läsa sedan jag först hörde talas om den. Ämnet är inget jag läst om tidigare, och mina förväntningar var riktigt höga. Jag tyckte så mycket om boken, ända fram till slutet..men mer om det kommer i spoilersektionen..

Jag har inte läst något som liknar handlingen i Leap of Faith. Här är det inte en tjej som rymmer hemifrån/från en misshandlande respektive etc., utan den handlar om Faith som rymmer med sin nyfödda lillasyster för att rädda henne från en uppväxt bland sex och droger. Det är ett väldigt tungt ämne, och jag älskade att se hur Faith/Leah klarade av situationen. Det är nästan omöjligt att sluta läsa, och trots att jag förstår att sanningen kommer att hinna ikapp dem, så känner jag mig ändå aningen hoppfull. 

Faith/Leah är en fantastisk karaktär, och jag beundrar henne. Nog för att kidnappning kanske inte är den smartaste vägen att gå, så förstår jag varför hon gör det, och jag kan utan tvekan instämma att Addy har det så mycket bättre tillsammans med sin syster. Leah är stark, och hon kämpar för att vara en bra mamma, och för att ge Addy ett sådant bra liv som möjligt. Det är omöjligt att intehålla både tummar och tår för att allt ska lösa sig för dem.
Jag mer eller mindre gillade resten av karaktärerna också. Addy var ju så himla gullig, och Chris var en riktigt fin kille. Romansen var kanske aningen förhastad, men samtidigt väldigt söt, vilket gör att jag kan ha överseende med det. 

Så till spoilers angående slutet, vilka måste markeras för att läsas;
- Jag förstår inte hur man kan avsluta en bok på det här sättet. Alltså, jag blev så fruktansvärt förbannad. Var det Chris som kom? Behåller hon Addy? Det fanns alldeles för många lösa trådar, och efter allt de gått igenom så ville jag se ett HEA. Slutet är en total cliffhanger, och trots att jag inte sett något om en uppföljare, så kan jag inget annat än att hoppas på en. Annars lär jag nog inte läsa fler böcker av Jamie Blair, jg är ledsen..men att avsluta så här är en total dealbreaker för mig.
spoilers slut.

Leap of Faith hade verkligen potentialen till att bli en ny favoritbok, men tyvärr förstörde slutet mycket för mig, och det gjorde att betyget drogs ned en hel del. Jag tror inte att det är en bok jag rekommenderar..om ni inte är okej med cliffhanger slut utan fortsättning, det vill säga. Vilket är synd, för det är en riktigt bra bok, synd bara att slutet förstör den..

Favoritcitat:

"Addy," I whisper. Once you name it, it's yours. Someone said that once. I don't remember who, but it's true. I named her. She's mine."


6 / 10

4 kommentarer:

 1. Jeg skjønte faktisk ikke hva boken handlet om før du forklarte det her, så takk for det. Fikk litt lyst til å lese den, men vet ikke helt hvordan jeg takler åpne slutter, så det var dumt. Liker at alt får en løsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill också att allt ska lösas. Författaren har dock sagt att hon kanske kommer att skriva en fortsättning, men det är inget bestämt än. Tydligen är det fler än jag som reagerat över slutet. :)

   Radera
 2. Läste handlingen och blev helt såld. Den måste jag läsa för den låter så bra :) Men lite rädd för slutet är jag dock..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är lite läs på egen risk varning över slutet. Men större delen av boken är helt klart läsvärd. Säg gärna till vad du tycker om slutet ifall du läser den. :)

   Radera