måndag 13 januari 2014

Snakeroot - Andrea Cremer

Titel: Snakeroot
Författare: Andrea Cremer
Serie: Nightshade Legacy #1
Sidor: 307

Spoilervarning! Spoilers förekommer för dig som inte har läst Nightshade trilogin.

Bosque Mar haunts the dreams of both Adne and Logan, trying to escape for the Nether, where Calla, Shay and the other Guardians trapped him in the final battle in the War of All Against All...

Will he turn Adne to the dark side? Will Logan reclaim his birthright? And will darkness take over our world?
 
 


Jag var väldigt förtjust i Andrea Cremers Nightshade trilogi när jag först läste den (och jag gillade den ännu mer när jag läste om den), men trots det var jag inte alls sugen på att läsa Snakeroot när jag först hörde talas om den. Men sedan hörde jag rykten om en favoritkaraktärs återkomst, och Snakeroot blev genast till ett MÅSTE att läsa. Om karaktären återvände tänkte jag låta vara osagt här, men Snakeroot var helt klart en fantstisk fortsättning in i Nightshades värld.

Boken berättas ur flera olika perspektiv, men allra mest handlar den om Adne och Logan. Vi återser the Searchers, och får veta mer om hur livet ser ut efter the War of All Against All och Bosque Mars nederlag. Det är härligt att återvända till Andrea Cremers värld, och det känns som att det finns mycket mer att utforska här. Snakeroot är en riktigt spännande bok, och jag ser mycket fram emot att få se hur allt kommer att utveckla sig.

Adne var en av mina favoriter i ursprungstrilogin, och jag såg fram emot att få lära känna henne bättre. Tyvärr har Adne förlorat mycket av sig själv (av väldigt förklarliga skäl), men jag gillar de tillfällen när hon lyser igenom, och jag ser fram emot att få fortsätta att följa henne.
Logan är självklart ingen favorit, men jag gillar ändå den utveckling han gör. Det krävdes mer för att jag skulle kunna se honom som en trovärdig och riktig bad guy, men samtidigt kan jag ändå inte låta bli att förvånas lite över hans dåliga val. Någonstans hade jag ändå trott att han skulle ha lärt sig efter händelserna i Bloodrose.
Vi återser naturligtvis en hel del gamla karaktärer, allra helst Connor, Ethan och Sabine, vilka är tre karaktärer som jag absolut älskar, samt lär känna en del nya karaktär (där min favorit helt klart är Shiloh).

Jag gillade slutet av boken, även om det var sådär "jobbigt, cliffhanger öppet". Vad jag däremot inte gillade var att i slutet av boken fanns två previews på några av Cremers andra böcker, vilket gjorde att Snakeroot slutade ca 20 sidor innan jag trodde att den skulle sluta. Värt att nämna är också att Aftermath (Nightshade #3.5 novellen) är första kapitlet i den här boken. Alltså inte värd att lägga några pengar på om man ändå tänkt läsa Snakeroot.

Så till några spoilertankar, vilka måste markeras för att läsas;
- Åh vad trött jag var på att inte Adne sa något när hon började drömma om Bosque Mar. Vem som helst hade väl förstått att det inte var något bra. Jag hatar när karaktärer beter sig så.. :/
- Jag ÄLSKADE att Ren var med, även om han bara var en ande. Jag har fortfarande inte förlåtit Cremer för att hon dödade honom, och jag hoppas verkligen att han får bli levande igen. Om någon förtjänar allt gott de kan få, så är det väl ändå Ren?
- Jag tyckte så synd om Sarah Doran och hur hon sörjde Shay. Det var så många ögonblick som var absolut heartbreaking. Men det får mig även att fundera på om de kommer att fortsätta vara vargar eller inte?
spoiler slut.

Jag vet inte varför Andrea Cremer beslöt sig för att skriva en fortsättning, men jag är så väldigt glad att hon gjorde det, och jag ser SÅ mycket fram emot nästa bok. Rekommenderas varmt till dig som gillade Nightshade. 

8 / 10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar