fredag 3 januari 2014

Racing Savannah - Miranda Kenneally

Titel: Racing Savannah
Författare: Miranda Kenneally
Serie: Hundred Oaks #4
Sidor: 286

They’re from two different worlds.

He lives in the estate house, and she spends most of her time in the stables helping her father train horses. In fact, Savannah has always been much more comfortable around horses than boys. Especially boys like Jack Goodwin—cocky, popular and completely out of her league. She knows the rules: no mixing between the staff and the Goodwin family. But Jack has no such boundaries.

With her dream of becoming a horse jockey, Savannah isn’t exactly one to follow the rules either. She’s not going to let someone tell her a girl isn’t tough enough to race. Sure, it’s dangerous. Then again, so is dating Jack…


Racing Savannah är den fjärde boken i Hundred Oaks serien av Miranda Kenneally, och, precis som sina föregångare, är det en oerhört mysig contemporary med en hel del djup.

Som liten var jag en typisk hästtjej och naturligtvis så drömde jag ibland om att bli en jockey. Jag läste nästan bara hästböcker och det är nog det som gör att jag älskar Racing Savannah så himla mycket. Det är verkligen nostalgi på hög nivå, och jag njuter av varenda sida. Men Racing Savannah handlar inte bara om hästar, utan även om klassskillnader, att våga drömma, och naturligtvis den stora kärleken. Det som är så bra med Miranda Kenneallys böcker är att vid en första blick verkar de vara en ganska typisk, charmig contemporary, men när man väl börjar läsa så är den så mycket mer.

Jag älskade karaktärerna, och allra helst Savannah. Den här boken går lite tillbaka till det vi såg i Catching Jordan, en superduktig sporttjej i en mans värld, och jag älskar det. Savannah är både charmig, stark, osjälvisk, och jag gillar verkligen hennes självrespekt.
Jag gillade Jack redan från början, även om jag önskar att han kunde stå på sig lite mer där i mitten av boken. Ett ganska typiskt, men väldigt gulligt kärleksintresse, och alldeles perfekt för Savannah.
Något som förvånade mig lite (fast jag gillade det) var att det har gått några år sedan sist jag besökte Hundred Oaks, och de största bi-rollerna idag var Vanessa (Ty Greens lillasyster) och Rory (Will Whitfields lillebror). Självklart så älskade jag båda två, men jag är ändå glad att man fick se de gamla karaktärerna också. Eller vad sägs om, markera för spoiler --> Parker och Wills bröllop?, spoiler slut.

Racing Savannah var lika fenomenal som Miranda Kenneallys tidigare böcker, och jag absolut älskade den. Hundred Oaks är en av mina favoritcontemporaryvärldar, och jag kan knappt vänta på mitt nästa besök där. Rekommenderas varmt!


9 / 10

6 kommentarer:

 1. Jag är taggad på att läsa den här, låter väldigt bra. Men måste jag ha läst de andra böckerna i Hundred Oaks, mer än Catching Jordan, för att fatta saker och ting?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det behöver du inte. Gamla karaktärer gör små gästspel, men den går bra att läsa som fristående också. Fast jag rekommenderar gärna att du läser de andra böckerna också, allra helt Stealing Parker (för att den är SÅ bra). :) Hoppas du gillar boken iaf. :)

   Radera
  2. Okej, det var så jag tänkte att upplägget var. Jag funderar på om jag ska beställa alla böckerna och inte bara den här!

   Radera
  3. Jag skulle ha beställt alla böckerna, men som sagt..det går ju bra med bara den här också. :)

   Radera
 2. Jag var också en hästtjej när jag var yngre så blev lite nyfiken på den här boken. Och när jag nu bara hört gott om serien funderar jag om jag ändå borde ta och läsa alla böckerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här serien är en av mina favoriter när det kommer till contemporary, så självklart så rekommederar jag att du läser alla böckerna. ;) Fast det går bra med bara Racing Savannah också, det är den perfekta hästboken för YA. :)

   Radera