tisdag 7 januari 2014

Minirecensioner x 3

Titel: Wolfsbane
Författare: Andrea Cremer
Serie: Nightshade #2
Sidor: 390
Omläsning: Ja

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

When Calla Tor wakes up in the lair of the Searchers, her sworn enemies, she's certain her days are numbered. But then the Searchers make her an offer, one that gives her the chance to destroy her former masters and save the pack - and the man - she left behind. Is Ren worth the price of her freedom? And will Shay stand by her side no matter what? Now in control of her own destiny, Calla must decide which battles are worth fighting and how many trials true love can endure and still survive.

Wolfsbane är inte riktigt lika bra som Nightshade, även om jag ger den ett högre betyg idag än vad jag gjorde första gången jag läste den. Jag gillar att man får lära känna the Searchers, och världen är lika fascinerande som i första boken. Wolfsbane kan dock bli aningen långtråkig, och dessutom så saknar jag Callas flock väldigt mycket i början av boken.

Karaktärerna är lite sisådär. Jag önskar att Calla stod på sig mer mot Shay, och jag tycker tyvärr att hon förlorar lite av sin tuffhet. Jag gillar alla nya karaktärer vi presenteras för, allra helst Adne och Connor, och jag tycker väldigt mycket om flockmedlemmarna.
Jag vet inte om hatar är ett för starkt ord, men jag tål verkligen inte Shay. Han vill bestämma allt, han respekterar inte Calla det minsta, och han maskerar sitt kontrollbehov som att han vill hålla henne säker. Nej, bara nej..Shay är en sån vedervärdig karaktär, och det gör mig så jäkla förbannad att jag, markera för spoiler --> redan vet att det är honom hon kommer att välja, spoiler slut.

Om man bortser från att Shay suger, så är Wolfsbane ändå en ganska bra bok. Världen är superintressant och handlingen är för det mesta rätt spännande. Om du gillade första boken kommer du säkert att gilla den här med. Rekommenderas.

7 / 10

Titel: Bloodrose
Författare: Andrea Cremer
Serie: Nightshade #3
Sidor: 406
Omläsning: Ja

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

Calla has always welcomed war. But now that the final battle is upon her, there's more at stake than fighting. There's saving Ren, even if it incurs Shay's wrath. There's keeping Ansel safe, even if he's been branded a traitor. There's proving herself as the pack's alpha, facing unnamable horrors, and ridding the world of the Keepers' magic once and for all. And then there's deciding what to do when the war ends. If Calla makes it out alive, that is.  

Precis som med Wolfsbane så gillar jag Bloodrose mer idag än vad jag gjorde när jag läste den för första gången. Trots att jag vet vad som händer så är handlingen väldigt spännande, och jag gillar att boken innehåller en hel del action. Dock är jag inte speciellt förtjust i Callas kärleksvelande, och jag tycker att det tar upp lite för mycket av bokens handling. Dessutom kan jag inte låta bli att störa mig på att om det var en kille som betedde sig såhär, så skulle alla genast hata honom..

Calla är inte alls lika bra som i första boken, och jag tycker att hon förlorar mycket av det som gör henne till alfa. Dessutom gör hennes velande att jag förlorar respekten för henne och i det storra hela så har hon bara försämrats genom seriens gång, tycker jag.
I övrigt så gillar jag fortfarande inte Shay, men jag absolut älskar Ren.

Spoilertankar angående slutet, markera för att läsa:
- Det gör mig oerhört förbannad att Ren dör. Det är både fult gjort och väldigt onödigt. Bara för att Calla ska slippa välja känns det som. Jag hade hellre sett att Shay dog, eller att han förblev människa.
- Dock älskar jag att de blev vargar i slutet. Det var väldigt chockerande, och väldigt modigt gjort utav författaren. Oväntat, helt enkelt.
spoiler slut.

Även om det fanns vissa saker jag inte gillade med slutet, så är jag ändå nöjd med serien i sin helhet. Jag har hört vissa saker om #3.5 novellen, så nu tänker jag läsa den och håller tummarna för att det jag hört ska vara sant. Hur som helst så är Nightshade en serie jag gärna rekommenderar, och jag ser oerhört mycket fram emot att få läsa spin-off serien.

7,5 / 10


Titel: Aftermath
Författare: Andrea Cremer
Serie: Nightshade #3.5
Sidor: 19

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

Picking up where BLOODROSE left off, this short story delves into the aftermath of the final battle between the Searchers, the Keepers and the Guardians. Adne is haunted by her past actions, Logan is running for his life, and the Searchers still don't feel safe. What they thought was the end of the War of All against All may just be the beginning of something even more sinister...

En väldigt kort historia som fungerar som en uppbyggnad till det som komma skall, antar jag. Adne är en av mina favoritkaraktärer från Nightshade, så jag ser fram emot hennes historia. Och slutet..snälla säg att det är sant??? Jag bara måste ha Snakeroot NU!

6 / 10

1 kommentar:

  1. SV: Jag tycker också att det verkar som att det kommer bli ett jättebra bokår :) Åh, jag har inte ens läst The Maze Runner ännu haha. Jag får ta och göra det innan filmen släpps i alla fall :)

    SvaraRadera