fredag 13 februari 2015

Firefight - Brandon Sanderson

Titel: Firefight
Författare: Brandon Sanderson
Serie: Reckoners #2
Sidor: 416

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

They told David it was impossible--that even the Reckoners had never killed a High Epic. Yet, Steelheart--invincible, immortal, unconquerable--is dead. And he died by David's hand.

Eliminating Steelheart was supposed to make life more simple. Instead, it only made David realize he has questions. Big ones. And there's no one in Newcago who can give him the answers he needs.

Babylon Restored, the old borough of Manhattan, has possibilities, though. Ruled by the mysterious High Epic, Regalia, David is sure Babylon Restored will lead him to what he needs to find. And while entering another city oppressed by a High Epic despot is a gamble, David's willing to risk it. Because killing Steelheart left a hole in David's heart. A hole where his thirst for vengeance once lived. Somehow, he filled that hole with another Epic--Firefight. And he's willing to go on a quest darker, and more dangerous even, than the fight against Steelheart to find her, and to get his answers.
 


Eftersom jag älskade första boken i den här serien när jag läste den, så har jag självklart väntat med spänning på Firefight. Och eftersom jag är i en superheroes/villains/powers period just nu så var den här boken perfekt för mig, och jag gillade den till och med ännu mer än vad jag gjorde med den första boken.

Handlingen är helt suverän, och jag älskar hur den hela tiden är full av action och spänning. Jag är dessutom helt förälskad i idén om onda superhjältar, och finner det hela enormt fascinerande. Jag gillar även att vi fick lite miljöombyte här, och det var intressant att se hur livet gick till i en annan stad. Världen som Sanderson byggt upp är verkligen helt fenomenal och jag önskar att jag fick spendera en mindre evighet i den.

I första boken hade jag lite problem med att jag inte fann karaktärerna tillräckligt intressanta, men så känns det inte nu, och jag absolut älskar David. Han är så charmig och rolig med sina metaforer, och jag gillar att han är så talangfull när det kommer till att döda Epics. Megan stiger också oerhört i mina ögon, och jag tyckte så mycket om henne i den här boken. I övrigt så gillar jag Prof och Tia, men saknade Cody och Abraham. Av de nya karaktärerna så var det väl egentligen bara Mizzy man fick lära känna någorlunda, och därför var det också bara henne jag gillade.

Slutet var sjukt spännande och jag förstår inte hur jag ska orka vänta tills nästa vår på den avslutande delen. The Reckoners är en helt enastående serie, och med Firefight tar den definitivt en plats bland mina absoluta favoriter. Rekommenderas varmt.

Favoritcitat:


“My name is David Charleston. I kill people with super powers.”

“So, uh,” I said, shuffling from one foot to the other, “want to go with me to check up on Obliteration? If you’re not doing anything else important, I mean.”
She cocked her head. “Did you just invite me on a date … to spy on a deadly Epic planning to destroy the city?”
“Well, I don’t have a lot of experience with dating, but I’ve always heard you’re supposed to pick something you know the girl will enjoy...”
She smiled. “Well, let’s get to it then.”


9 / 10  

2 kommentarer:

  1. jag har taggat dig i en enkät om du vill göra den, helt frivilligt såklart! :)

    SvaraRadera