söndag 26 februari 2017

Book Haul + det här med klassiker


Dawn Study av Maria V. Snyder
Our Own Private Universe av Robin Talley


Beautiful Broken Girls av Kim Savage
A Conjuring of Light av V.E. Schwab

Dessa fyra böcker har jag fått hem under veckan som gått. Har inte hunnit med att läsa någon än, men ser fram emot allihop. Mest sugen är jag på Dawn Study, men hade egentligen velat läsa om hela serien först, så jag får se hur jag gör.

Sedan tog jag en sväng förbi Akademibokhandelns bokrea. Hade inte förväntat mig att hitta något, då jag var ganska besviken på reautbudet i år (eller snarare på mig själv som redan har läst allt jag var intresserad av). Men i och med att jag håller på att läsa om litteraturhistorien nu, så har jag blivit väldigt intresserad av att läsa fler klassiker. Något som inte alls har intresserat mig tidigare, så jag gillar verkligen att få vidga mina vyer. Det blev ett par klassiker, och jag funderar dessutom på att beställa hem några fler och kanske ha som utmaning att läsa en klassiker/månad...?


Thérèse Raquin av Émile Zola
Dracula av Bram Stoker


Art Nouveau av Rosalind Ormiston & Michael Robinson

Så dessa böcker köpte jag på bokrean. Thérèse Raquin har jag precis börjat läsa, och gillar skarpt än så länge. Dracula känns som ett måste att läsa, även om jag har hört mycket blandat om den. Dessutom köpte jag den ursnygga Art Nouveau boken som jag ser fram emot att läsa mer ingående.

Ni som följer mig på Instagram har kanske redan sett det här, men när jag var på Akademibokhandeln så gick jag givetvis förbi fantasyhyllan (som jag alltid gör när jag är där), och såg att Glastronen hade kommit ut i storpocket. Coolt, tänkte jag, och kikade lite närmare och upptäcker att jag var citerad på framsidan. PÅ FRAMSIDAN! Jag skämtar inte att jag började att tokgrina inne på affären av glädje. Det är så att jag inte har ord för hur mycket det betyder för mig...<3


Har du läst, eller vill du läsa, någon av böckerna? Vad tyckte du i såna fall?
Hur är era känslor inför klassiker? Ge mig gärna tips på dina favoriter. :)

6 kommentarer:

 1. Therese Raquin är riktigt bra! Så mörk, undrar hur den togs emot då den släpptes :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillade den verkligen. Särskilt slutet. :)

   Radera
 2. I min litteraturkurs läste vi Brott & Straff, Thérèse Raquin & Doktor Glas i följd, eftersom det finns en viss intertextualitet emellan dem och teman är snarlika. Men om man läst Brott & Straff först tycker jag nog att Thérese Raquin bleknar ganska mycket! Dock fanns det många citat som jag gillade väldigt mycket... Men så roligt med klassiker! Skulle absolut vilja läsa inlägg om du har en klassiker-månad :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan jag nog tänka mig. Blev väldigt fäst vid Brott & Straff i och med det korta textutdraget jag läste. Kommer definitivt att vilja läsa hela boken. Åh, tack. Vad kul att höra! :)

   Radera
 3. Grattis till citeringen! Så coolt! :)

  Och kul att du ger dig in i klassikernas värld. Det var faktiskt klassiker som lockade mig att gå in i läsandet igen. När jag var tonåring hade jag en lång period när jag bara läste faktaböcker men sen hittade jag klassiker och sen, ja... hela världen av böcker igen haha XD Men ja, det finns mycket spännande att utforska bland klassiker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! :)

   Ja, det ska bli kul att ge klassikerna en ny chans. Har beställt/köpt hem några stycken som jag är extra intresserad av. Har du någon favoritklassiker du rekommenderar? :)

   Radera