fredag 30 maj 2014

The Outside - Laura Bickle

Titel: The Outside
Författare: Laura Bickle
Serie: The Hallowed Ones #2
Sidor: 313

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

After a plague of vampires was unleashed in the world, Katie was kicked out of the safe haven of her Amish community for her refusal to adhere to the new rules of survival. She enters an outside world of unspeakable violence with only her two friends and a horse by her side.
And yet through this darkness come the shining ones: luminescent men and women with the power to deflect vampires and survive the night. But can they be trusted, and are they even people at all?
In this sequel to The Hallowed Ones, it's up to one Amish girl to save her family, her community, and the boy she loves . . . but what will she be asked to sacrifice in return? 

Jag läste första boken i den här serien i Januari, och blev väldigt positivt överraskad utav den. Sedan dess har jag längtat efter att få läsa The Outside, och jag måste säga att den var minst lika bra som sin föregångare.

Det enda som störde mig med den här boken var att jag var övertygad om att det var den andra boken i en trilogi, men det visar sig att den här serien bara är en duologi. Jag blev riktigt förvånad när allt började lösa sig i slutet, och var tvungen att googla hur många böcker det egentligen skulle vara. Handlingen var dock lika spännande som den i The Hallowed Ones, och vampyrerna i den här serien är riktigt, riktigt läskiga. Det var väldigt intressant att få se hur världen såg ut utanför Amish samhället, och jag gillar att stämningen är så kuslig även när det kanske inte händer så mycket. Slutet var dessutom riktigt bra, och jag känner mig väldigt nöjd över hur allt slutade.

Katie var lika modig och intelligent som i första boken, men samtidigt störde jag mig lite på hur hon reagerade på vissa saker. Jag förstår att hon är religös, och att Amish folket är på ett visst sätt, men hon hade liksom problem med att använda moderna kläder, medan att ha sex utanför äktenskapet var tydligen helt okej? Jag blev lite småtrött, men samtidigt så gillar jag Katie.
Alex var rätt gullig och så, men jag tycker fortfarande inte att jag riktigt känner honom. Jag gillar dock relationen mellan honom och Katie, och jag fann den både intressant och äkta.

The Hallowed Ones är en fantastiskt spännande duologi, med några av de mest skrämmande vampyrer jag läst om, och med en riktigt kuslig stämning. Jag är glad att jag gav den här serien en chans, och rekommenderar att alla ni som inte läst den än också gör det. 

8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar