måndag 20 juli 2015

99 Days - Katie Cotugno

Titel: 99 Days
Författare: Katie Cotugno
Serie: -
Sidor: 372

Last year, Molly Barlow did something terrible.

Then, her mother wrote a book about it.

And so everyone in their tiny hometown found out that Molly cheated on her childhood sweetheart, the love of her life, her best friend, with his brother.

After spending senior year at a boarding school in the middle of nowhere, Molly now has ninety-nine days to endure back in her hometown before she can escape to college.

Ninety-nine days of being the most hated person in town. 

Ninety-nine days to heal the hurt she's caused. 
Ninety-nine days to figure out what she wants, and who she loves...

99 Days var ett impulsköp när jag var i London, och jag hade därför inga egentliga förväntningar innan jag började att läsa. Men som tur var så tyckte jag riktigt bra om boken, även om jag kan tänka mig att den inte är för alla.

Det tas upp en del svåra ämnen i 99 Days, som otrohet, slut-shaming och att upprepa sina misstag. Huvudkaraktären gör dessutom en hel del dumma val, och jag kan därför tänka mig att 99 Days är en bok som många inte uppskattar. Jag fastnade dock fort för den, och även om Molly ibland drev mig till vansinne så kunde jag inte låta bli att tycka om den. Och om inte annat så tycker jag att boken är värd att läsas enbart för sitt budskap.

Molly var en väldigt intressant huvudperson, även om jag hade svårt att tycka om och respektera henne ibland. Å ena sidan så förstår jag hennes förvirring och å andra sidan så kunde jag inte förstå varför hon envisades med att göra samma misstag om och om igen. Jag tyckte dessutom att både
Patrick och Gabe hade sina ljusa sidor, och emellanåt var det svårt att veta vem av dem jag höll på. Men i slutändan så var ändå Gabe min favorit.

Slutet var dock något av en besvikelse, även om jag mycket väl förstår varför det behövde sluta som det gjorde, så hade jag ändå önskat mig lite mer. Eller varför inte en epilog? I det stora hela dock så tycker jag definitivt att 99 Days är en läsvärd bok
och personligen så tyckte jag mycket om den.


7,5 / 10

2 kommentarer:

  1. I've heard a lot about this book but been kind of hesitant to pick it up. I'm just not sure it's my cup of tea because it sounds like it's full of drama and I hate drama so much! Glad you ended up enjoying the read, Petra! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yeah, no then this is not for you. It's full of drama and stupid character choices. But I liked it anyway.. :)

      Radera