lördag 18 juni 2016

Romancing the Nerd - Leah Rae Miller

Titel: Romancing the Nerd
Författare: Leah Rae Miller
Serie: Nerd #2
Sidor: 288

Dan Garrett has become exactly what he hates—popular. Until recently, he was just another live-action role-playing (LARP) geek on the lowest run of the social ladder. Cue a massive growth spurt and an uncanny skill at taking three-point shots in basketball and voila…Mr. Popular. It’s definitely weird.
And the biggest drawback? Going from high school zero to basketball hero cost Dan the secret girl-of-his-dorky dreams.


A tuba-playing nerd with an eclectic fashion sense, Zelda Potts’s “Coolness” stat is about minus forty-two. Dan turning his back on her and the rest of nerd-dom was brutal enough, but when he humiliates her at school, Zelda decides it’s time for a little revenge—dork style. Nevermind that she used to have a crush on him. Nevermind that her plan could backfire big time.
It’s time to roll the dice…and hope like freakin’ hell she doesn’t lose her heart in the process.
 


Romancing the Nerd är en companion bok till The Summer I Became a Nerd, vilken jag läste när den kom 2013, och älskade. Så självklart var jag tvungen att läsa även den här boken, och jag är glad att säga att jag tyckte väldigt mycket om den.

Handlingen var väldigt charmig och mysig. Lite av en typisk contemporary, med en hämnd twist. Och även om den lägger tyngd på det hela med att vara en nörd/fangirl/fanboy och allt vad det innebär, så tyckte jag ändå att fokusen var större i den första boken, och jag saknade det lite här. Men ändå en jättehärlig bok. Snabbläst och en sådan man lämnar med ett stort leende på läpparna.

Av karaktärerna så tyckte jag mycket om Zelda, även om jag samtidigt hade lite svårt att förstå mig på henne ibland. Men hon var väldigt smart och härlig, och jag gillade hennes personlighet mycket. Dan var min favoritkaraktär i TSIBaN, så det var spännande att få hans historia här. Han var lika rolig och härlig som jag mindes, och jag älskade relationen mellan honom & Zelda. I övrigt så var det roligt att träffa Maddie och Logan igen, och se hur deras HEA ser ut.

Romancing the Nerd var en oerhört mysig bok, och jag är mer än nöjd. Gillade den verkligen, och rekommenderar gärna både den här och TSIBaN till er som söker lättsamma och nördiga böcker.

8 / 10

2 kommentarer:

  1. Låter som ett bra upplägg. Alltid kul med böcker som har fokus på nördiga intressen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var supercharmig. Rekommenderar gärna både denna och den första boken. :)

      Radera