fredag 30 september 2016

Amulett #1-7 - Kazu Kibuishi


Titlar: Stenväktaren, Stenväktarens förbannelse, Molnsökarna, Det sista rådet, Älvprinsen, Flykten från Lucien & Eldfågeln
Författare: Kazu Kibuishi
Serie: Amulett #1-7
Sidor: 187, 219, 199, 211, 199, 215, 199

Tolvåriga Emily flyttar med sin mamma och yngre bror Navin till ett gammalt hus familjen ärvt. De upptäcker snart att huset ruvar på hemligheter ... När ett monster drar in deras mamma genom en dörr i källaren följer syskonen efter för att rädda henne - och hamnar i en underjordisk värld, befolkad av demoner, robotar och talande djur. 

Efter ett tips från Jamie så passade jag på att låna hem alla ännu utgivna böcker i Amulett serien. Och för att slippa repetera mig själv så beslöt jag mig för att göra en recension på alla tillsammans. So, here we go.

De två första böckerna var bra, men jag var ännu inte helt såld. Från och med tredje boken och framåt tycker jag dock att serien tog ett stort kliv framåt. Både när det gäller handling och illustrationer. Handlingen är jättespännande, och jag gillar all magi och alla varelser. Särskilt intressant tycker jag att det är med människorna som förvandlas till djur. Jag är också imponerad av att vän kan bli till fiende, och fiende till vän i ett ögonblick. Det gör det hela så mycket mer fängslande när man inte riktigt vet vem man kan lita på. Av alla så har mina favoriter hittills varit Det sista rådet (del 4) och Flykten från Lucien (del 6). Helt klart de starkaste handlingsmässigt, även om slutet i del sju gör att jag biter på naglarna i spänningen, och dör efter fortsättningen (som jag verkar få vänta på ett tag).

Illustrationerna är vansinnigt vackra, och blir som sagt bättre från och med tredje boken. Mer detaljrika och klara. Jag älskar färgerna, och allt känns bara så himla magiskt. Jag är riktigt imponerad, faktiskt.

När det kommer till karaktärerna tycker jag att det går lite för fort för att lära känna dem på djupet. Mina favoriter är iallafall Emily och Trellis. Men jag gillar även Kuggson och Luger (vilket jag inte alls trodde i början). Även Navin, som jag från början inte riktigt såg meningen med, får en allt större plats och jag gillar verkligen hans storyline. Den har blivit så spännande i de sista böckerna, och han har fått växa mycket.

Amulett serien är en snabbläst och spännande serie. Full av magi, både i handling och illustrationer. Jag gillar den verkligen, och jag kan inte vänta på att få läsa mer. Stort tack till Jamie för tipset, och jag rekommenderar den gärna.
 

Betyg: Stenväktaren: 6 / 10
Stenväktarens förbannelse: 6,5 / 10
Molnsökarna: 7,5 / 10
Det sista rådet: 8 / 10
Älvprinsen: 7 / 10
Flykten från Lucien: 8 / 10
Eldfågeln: 7,5 / 10

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du gillade serien! Jag har fortfarande inte läst Eldfågeln för den finns aldrig på biblioteket när jag är där..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckter att den har varit jättebra än så länge. Tack för tipset! Och jag hoppas att du får läsa Eldfågeln snart. :)

      Radera