torsdag 18 juni 2015

Alice's Adventures in Wonderland - Lewis Carroll

Titel: Alice's Adventures in Wonderland
Författare: Lewis Carroll, Illustrerad av Camille Rose Garcia
Serie: Alice's Adventures in Wonderland #1
Sidor: 160

One day, a young girl named Alice is sitting on the riverbank with her sister, when she sees a curious looking white rabbit. She soon after falls into the magical world of Wonderland, where she meets a series of strange creatures.
Jag älskar i princip allt som har med Alice i Underlandet att göra. Re-tellings hamnar alltid på min att läsa lista, jag avgudar filmerna (allra helst Tim Burtons), men pinsamt nog så har jag faktiskt inte läst originalet. Förrän nu. Och jag måste faktiskt säga att den var till och med bättre än vad jag först hade förväntat mig.

Egentligen så är jag inte mycket för klassiker, men just den här boken har funnits på min TBR i jag vet inte hur många år. Och i julklapp fick jag äntligen den här oerhört vackra illustrerade utgåvan. Seriöst, det är en av de finaste böckerna jag äger och jag tror att bilderna gjorde att jag uppskattade läsupplevelsen ännu mer. Handlingen i sig känns väldigt flummig, men jag gillar den. Det är en kort och charmig berättelse som helt klart tar en plats på favorithyllan, och jag kan mycket väl tänka mig att läsa den här boken för mina eventuella barn i framtiden.

 
Det finns egentligen inte så mycket mer att säga, och själva boken känns väldigt svårrecenserad, just för att den helt enkelt är så himla konstig. Men jag gillar konstigt och jag är iallafall väldigt glad att äntligen ha läst den. Rekommenderas varmt.


Favoritcitat:

“We're all mad here.”

8,5 / 10

12 kommentarer:

 1. Den är superkonstig :D men ibland är det uppfriskande!

  SvaraRadera
 2. jag har aldrig lyckats läsa Alice i Underlandet. har flera utgåvor i bokhyllan, men ingen så fin som din illustrerade. Tim Burtons film gillade jag däremot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också Tim Burtons film. Och boken är helt klart värd att läsa, fast jag tror att man måste vara på rätt humör. Hoppas dock att du tycker om den när/om du läser den. :)

   Radera
 3. Wooow! Illustrationerna är ju helt fantastiska!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, hela boken är så himla fin! <3 :)

   Radera
 4. As a child, this book definitely freaked me out but re-reading it when I was a bit older made me love it :D Loved the movies as well! Great review–I need to get my hands on this edition...I love the illustrations! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, I can imagine.. :) I also love these illustrations, they're just so perfect. :)

   Radera
 5. I've actually never read the original and only ever read a few retellings, I haven't even seen any of the movies! But I really really want to read the original, it's actually one of the only classics I have any desire to read.

  Great review and glad you enjoyed this one, Petra! I'll have to get my hands on a copy soon. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's really good, so I hope you get to read it someday. The movies are pretty awesome as well, especially the Tim Burton version. So I highly recommend both the book and the movie(s). :) And thanks! :)

   Radera
 6. Åh, har alltid älskat Alice i Underlandet, både filmerna och böckerna. Känner mig nästan tvungen att införskaffa den här supervackra utgåvan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, den är definitivt en av de finaste böckerna jag har i bokhyllan. Så helt klart värt det. :)

   Radera