tisdag 13 oktober 2015

The Creeping - Alexandra Sirowy

Titel: The Creeping
Författare: Alexandra Sirowy
Serie: -
Sidor: 387

Eleven years ago, Stella and Jeanie disappeared. Stella came back. Jeanie never did.

Now all she wants is a summer full of cove days, friends, and her gorgeous crush—until a fresh corpse leads Stella down a path of ancient evil and secrets.

Stella believes remembering what happened to Jeanie will save her. It won’t.

She used to know better than to believe in what slinks through the shadows. Not anymore.
 


The Creeping är en sådan bok som genast hamnade på min att läsa lista så snart jag hörde talas om den, och det är därför ganska givet att jag genast beställde hem den när den kom ut. Och jag måste faktiskt säga att den helt klart levde upp till mina förväntningar, och jag absolut älskade den.

Redan från början så fascineras jag av handlingen och ju mer jag läste desto mer älskade jag den. Det bästa är dock ändå den fråga som ställs om vad egentligen ett monster är för något, och jag älskade att jag hela tiden funderar på om det är en mänsklig ondska eller något mer paranormalt som pågår. Det är en sådan obehaglig stämning över hela boken och till och från så riktigt kryper det i mig. Spännande och kuslig, och med en upplösning som var så himla bra att jag fann det att vara det absolut bästa med hela boken.

Av karaktärerna så var jag väldigt förtjust i Stella, även om hon egentligen är en sådan karaktär jag inte alls brukar falla för. Hon är populär och klänger från början desperat fast vid det, hon är elak och ytlig emellanåt, men hon utvecklas och hittar sig själv. Jag beundrar hennes styrka och mod, och hur hon har vägrat att låta det som hände med Jeanie definiera henne. Jag tyckte dessutom mycket om Sam och kunde inte låta bli att ha någon slags hat-kärlek till Zoey (jag irriterades av att hon var så bitchig så ofta, men jag älskade hennes lojalitet).

The Creeping var en oerhört spännande och bra bok, och jag absolut älskade den. Jag längtar redan efter Alexandra Sirowys nästa bok, och jag har en känsla av att jag kommer att följa hennes författarkarriär i många år framöver. Rekommenderas varmt.

9 / 10  

6 kommentarer:

 1. I bought this after seeing your updates on Goodreads! I'm so excited to start it and I love the sound of it. I have heard things about the main character that makes me worry about not liking her but I'm willing to give it a chance. Definitely going to have to read this soon, thanks for awesome review, Petra! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, that's great. I hope you'll love it. Yeah, the main character is a bit so and so, but she really grows on you. :) Thanks!

   Radera
 2. bra, bra, bra! Det var en sån här recension jag ville se på den här boken :) nu blev jag ännu mer sugen på att läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jag hoppas att du kommer att tycka om den. :)

   Radera
 3. Den här verkade ju spännande, kanske blir något att läsa framöver, bra recension också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag tyckte att den var så bra, så rekommenderar den gärna. Och tack! :)

   Radera