fredag 26 augusti 2016

Alena - Kim W. Andersson

Titel: Alena
Författare: Kim W. Andersson
Serie: -
Sidor: 128

Alenas liv är ett rent helvete. Sedan hon börjat på en snobbig internatskola trakasseras hon varje dag av Filippa och tjejerna i lacrosselaget. Bästa vännen Josefin tänker inte låta Alena ta mer skit. Inte från kuratorn eller rektorn, inte från Filippa och inte från någon på den där vidriga skolan. Om Alena inte slår tillbaka så kommer Josefin ta saken i egna händer. Det finns bara ett problem. Josefin har varit död i ett år. 

Jag såg så många positiva recensioner på Alena när den först kom ut, och även om jag var väldigt intresserad så blev det aldrig så att jag köpte hem den. Men nu så blev det äntligen av, och jag kan inget annat än att sälla mig till skaran som älskar den, för wow, så bra det var.

Till och börja med så kan jag säga att jag älskade tecknarstilen, och bilderna var fantastiska. Handlingen var dessutom riktigt grym, och jag älskade allt blod, död och kärlek. Drömsekvensen i kapitel fyra var min favoritgrej, och jag fullkomligt avgudade slutet. Jag har inte ett ont ord att säga om Alena, och jag är helt enkelt sanslöst imponerad av Kim W. Andersson.

Av karaktärerna så tycker jag att både Alena och Josefin var oerhört intressant. Filippa var en bitch, och Fabian hade jag inga större tankar om. Jag såg dock i efterordet här att Fabian kommer att bli Fabienne i filmen, och det tycker jag är superbt!

Alena har nyligen haft biopremiär (lite irriterad att den inte går i min stad, dock), och jag (som inte sett en svensk film sedan Fucking Åmål) är så sjukt taggad. Jag tror att det kan bli hur bra som helst. Seriealbumet var alldeles enastående, och jag är glad att jag passade på att beställa hem Love Hurts 1 & 2 samtidigt. Jag vill ha mer av Kim W. Andersson, helt enkelt. Och till er som, av någon anledning, har missat skräckalbumet Alena; läs det nu, för guds skull!

Dessutom! Om det är någon bloggare som inte fick rabattmailet från Apart förlag, släng i väg ett mail så kan ni få koden av mig. Och alla läsare får 10% rabatt i Aparts webshop om ni använder koden #APART
 

9 / 10

6 kommentarer:

 1. Åh, jag är så sugen på att läsa den här!! Läste Love Hurts vol 1 i somras och ÄLSKADE den verkligen! Det var kul att se att du tyckte om den här, det gjorde mig ännu mer taggad! De är ju så dyra dock och man läser ju ut dem så fort, hahah ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag vet. Det är därför jag dragit mig så länge innan jag beslöt mig för att börja med seriealbum. :P Men Alena var superbra, och jag rekommenderar den mer än gärna. Kul också att du gillade Love Hurts, jag köpte hem vol 1 & 2 samtidigt, och ska definitivt läsa båda snart. :)

   Radera
 2. Jag såg filmtrailern för Alena och filmen verkar väldigt läskig ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör den? Boken är också läskig, jag rekommenderar att du läser den snarast. ;P

   Radera
 3. Åh såg nu att du recenserat denna efter min förra kommentar. ska lugnt beställa denna. NU! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul. Jag hoppas att du kommer att tycka om den, och jag ser fram emot din recension sen. :)

   Radera