lördag 20 augusti 2016

I Am Not a Serial Killer - Dan Wells

Titel: I Am Not a Serial Killer
Författare: Dan Wells
Serie: John Cleaver #1
Sidor: 281

John works in his family’s mortuary and has an obsession with serial killers. He wants to be a good person, but fears he is a sociopath, and for years he has suppressed his dark side through a strict system of rules designed to mimic 'normal' behavior.

Then a demon begins stalking his small town and killing people one by one, and John is forced to give in to his darker nature in order to save them. As he struggles to understand the demon and find a way to kill it, his own mind begins to unravel until he fears he may never regain control. Faced with the reality that he is, perhaps, more monstrous than the monster he is fighting, John must make a final stand against the horrors of both the demon and himself.
 


I Am Not a Serial Killer har funnits på min att läsa lista i flera år. Jag har faktiskt ingen aning om varför jag inte sett till att skaffa hem den innan, men efter att nyligen köpt den hos SF-Bokhandeln så fick jag äntligen läsa den. Och visst gillade jag den riktigt mycket.

Personligen är jag väldigt fascinerad av seriemördare, så den här boken var oerhört intressant för min del. Handlingen var både spännande och obehaglig, och precis som den varnar för så finns det en hel del riktigt blodiga och våldsamma scener. Jag visste redan innan att boken innehöll en paranormal aspekt, och jag tyckte mer om den än vad jag först trodde (personligen så gillar jag mänskliga monster mer än övernaturliga). Det var riktigt bra, och creepy, gjort. Slutet var dessutom vansinnigt spännande, och jag var väldigt förtjust i själva upplösningen.

När det kommer till karaktärerna så finner jag John att vara oerhört intressant. Jag älskar hans sociopatiska sida, och hans tankegångar både skrämde och fascinerade mig. Det var dessutom vansinnigt fängslande att se hur han jagade mördaren, och de paralleller man kunde dra mellan de båda. Ingen av bi-karaktärerna stog ut för mig, men med en karaktär som John så behöver de inte göra det eller.

I Am Not a Serial Killer var lika bra som den var obehaglig, och jag måste definitivt skaffa hem resten av böckerna i serien asap. Jag vill ha mer, och jag vill ha mer nu. Rekommenderas varmt till dig som inte är alltför känslig. ;)


8 / 10

2 kommentarer:

  1. Låter intressant och annorlunda. Har sett den i affärer men aldrig kollat upp. Så kul att få veta mer om den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan nog tänka mig att du skulle tycka om den här. Så rekommenderar den gärna. :)

      Radera