fredag 29 augusti 2014

Deadly Cool - Gemma Halliday

Titel: Deadly Cool
Författare: Gemma Halliday
Serie: Deadly Cool #1
Sidor: 303

Hartley Grace Featherstone is having a very bad day. First she finds out that her boyfriend is cheating on her with the president of the Herbert Hoover High School Chastity Club. Then he’s pegged as the #1 suspect in a murder. And if that weren’t enough, now he’s depending on Hartley to clear his name.

But as much as Hartley wouldn’t mind seeing him squirm, she knows he’s innocent, and she’s the only one who can help him. Along with her best friend, Sam, and the school’s resident Bad Boy, Chase, Hartley starts investigating on her own. But as the dead bodies begin to pile up, the mystery deepens, the suspects multiply, and Hartley begins to fear that she may be the killer’s next victim.


Deadly Cool har funnits på min TBR lista i flera år, men det har liksom aldrig blivit av att jag köpt den. Men när Malin sålde några av sina böcker så passade jag på att köpa den av henne, och sen läste jag den nästan genast. Mina förväntningar var höga, men tyvärr levde inte Deadly Cool upp till dessa, och det var inte en bok i min smak.

Handlingen var lite sisådär, och även om jag fann mordmysteriet ganska spännande, så hade jag svårt att fastna för boken. Jag gillar dessutom inte när det märks att författaren gör sitt bästa för att låta ung, och jag tyckte att språket var lite väl överdrivet. Det går liksom alldeles utmärkt för en tonåring att låta som en vanlig människa, man behöver inte lägga in en massa slang och liknande i deras konversationer. Jag gillar dock att det inte stod helt klart för mig vem mördaren var, och jag hade flera olika misstänkta innan det var klart.

Hartley var för det mesta en helt okej karaktär och jag gillade hennes humor. Vad jag däremot inte tyckte om var att hon knappt hade någon ryggrad när det kom till hennes ex, och jag har svårt att förstå att hon inte var mer arg för hans otrohet. Även Sam och Chase var rätt okej, men inte mycket mer än så.

Deadly Cool var en väldigt medioker bok, och inte alls så bra som jag hade hoppats på. Något av en besvikelse, men samtidigt är jag glad att jag äntligen fått läsa den. Jag skulle kunna tänka mig att läsa uppföljaren om jag hittar den superbilligt någonstans, men förmodligen så säger jag adjö till serien här och nu. 


4,5 / 10

2 kommentarer:

  1. Yeah, it's been on my list for a while, don't think I'll get to it now though, seems like it's a little 'try-hard' kind of book, you know? :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yeah, that's exactly what it was. And I'm a little sad, because I really thought it would be good.. But I wouldn't recommend it at all. :/

      Radera