torsdag 28 augusti 2014

Silver Shadows - Richelle Mead

Titel: Silver Shadows
Författare: Richelle Mead
Serie: Bloodlines #5
Sidor: 380

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

In The Fiery Heart, Sydney risked everything to follow her gut, walking a dangerous line to keep her feelings hidden from the Alchemists.

Now in the aftermath of an event that ripped their world apart, Sydney and Adrian struggle to pick up the pieces and find their way back to each other. But first, they have to survive.

For Sydney, trapped and surrounded by adversaries, life becomes a daily struggle to hold on to her identity and the memories of those she loves. Meanwhile, Adrian clings to hope in the face of those who tell him Sydney is a lost cause, but the battle proves daunting as old demons and new temptations begin to seize hold of him. . . .

Their worst fears now a chilling reality, Sydney and Adrian face their darkest hour in this heart-pounding fifth installment in the New York Times bestselling Bloodlines series, where all bets are off.
 


Silver Shadows var helt klart en av de böcker jag längtat mest efter under 2014, och mina förväntningar var verkligen skyhöga. Jag absolut avgudar den här serien, och Silver Shadows var inget undantag.

Vi har kommit så långt in i serien nu att det är nästan omöjligt att prata on handlingen utan att spoila något. Vad jag kan säga är att jag tyckte att den var fantastiskt bra, även om det var lite långsamt i början. Jag älskade att läsa Sydneys perspektiv, och markera för spoilers --> re-education, spoilers slut, var verkligen lika jäkla obehagligt som jag trodde att det skulle vara. Adrians despression var aningen jobbig ett tag, men jag älskade att han tog tag i sig själv och började att kämpa igen. Slutet var alldeles fenomenalt, och mina förväntningar inför sista boken i serien är enorma.

Karaktärerna är så underbara, och jag älskar Sydney och Adrian. Jag älskar dem var för sig, och jag älskar dem tillsammans. Deras kemi är oslagbar och de tar verkligen fram det bästa i varandra. Jag älskar dessutom att man får bådas perspektiv, och berättarrösterna är helt perfekta.

Så till några spoilers, markera för att läsa;
- Alltså re-education grejen var helt fruktansvärd, men Sydney var så himla stark. Det var sjukt obehagligt när hon blev torterad med det där medlet som kändes lite som syra, och när hon levde flera månader i mörkret. Jag önskar dock att man fick se att hon och Adrian pratade om det hela, men förhoppningsvis så blir det mer av det i nästa bok.
- Och giftemålet. Alltså jag dog så romantiskt det var. Jag hade väldigt svårt att se hur de skulle klara sig från alkemisterna, och det var verkligen ett genidrag från Adrians sida. Allt var bara så himla perfekt, och jag älskade allt med slutet.
- På tal om slutet och Jill, så är jag hyfsat övertygad om att det är den där häxan, what's her face, från The Indigo Spell som har tagit henne. 
spoilers slut.

Silver Shadows var en makalöst bra bok, och det fanns inget jag inte älskade med den. Jag längtar nu sjukt mycket efter The Ruby Circle, och Februari kan inte komma fort nog. Rekommenderas varmt.

Favoritcitat (markera för spoilers):

- “Sydney Katherine Sage,” he said, his green eyes full of love and earnestness. “Would you do a brooding, deadbeat Moroi the honor of being his wife?” 

- “Until now, you have always lived your life alone. Every decision you’ve made has been for you and you alone. Now, and for the rest of your days, your life will be tied to another’s. Every decision you make will be for both of you. What one does affects the other. You are a family, a team … inseparable and unbreakable.” 

9,5 / 10

10 kommentarer:

 1. Håller helt med om först punkten i spoilerdelen, så fruktansvärt obehagligt! Och om andra med, så himla fint! :) Och jag kan inte heller vänta tills The Ruby Circle kommer ut, det ska bli så spännande att se hur allt slutar, samtidigt som jag absolut inte vill att den här serien ska ta slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! :) Jag liksom slits mellan att vilja att The Ruby Circle ska komma så fort som möjligt, eller att det ska ta jättelång tid. Tror dock att den kommer att vara enastående! :)

   Radera
 2. Bra recension, jag kan inte annat än instämma då jag, som bekant, också älskade boken. Som jag längtar efter The Ruby Circle! :)

  SvaraRadera
 3. Spännande tanke om vad som hänt med Jill. Känns som att det borde vara något åt det hållet. Boktiteln antyder ju lite av en annan magic circle, för den Sydney redan är med i heter väl inte Ruby Circle?!

  Spännande men tråkigt att det bara är en bok kvar. Hoppas att det kommer mer böcker i världen senare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, det tänkte inte jag på att det kan vara en magic circle (känner mig lite dum just nu :D) titeln syftar på. Men nej, jag är helt säker på att den Sydney är med i inte heter Ruby. Vad spännande. :)
   Och jag är också lite fundersam på om allt kommer att hinnas ordnas upp i nästa bok, eller om det kanske kommer att komma ännu en spin off längre fram. Det känns ju som att de är på väg att hitta en lösning på strigoi problemen nu? :)

   Radera
  2. Haha, behöver ju inte vara en annan circle men det var det jag kom att tänka på, det kan ju vara en helt annan typ av cirkel med(metaforisk kanske?!)!

   Ja, det känns ju som att de kommer att hitta på något med hela strigoi situationen men ska det bli en värsta upplösning med Jill och allt, så tycker jag att det behövs en till spin-off där man tar tag i strigoi-problemen! Annars blir det väldigt mycket i en enda bok!

   Radera
  3. Haha, ja kanske. Men det känns faktiskt som att en magisk cirkel är det rätta. :)
   Ja, eller hur? Jag har inte läst vad nästa bok ska handla om, men om man ska hinna lösa problemet med Jill som uppstod nu, samt det stora problemet i överhuvudtaget med att Lissa behöver en levande familjemedlem, tabun mellan raserna för Sydrians skull, samt strigoi problemet som man faktiskt verkar närma sig nån sorts lösning på.. Det blir lite mycket för bara en bok. Och jag skulle inte ha något emot att få se lite mer av de gamla VA karaktärerna heller. :)

   Radera
  4. Det finns ju hur mycket som helst som man vill "lösa" eller bara typ problematisera vidare i böckerna.

   Och ja, det skulle var så kul att läsa om de från VA. Dock hoppas jag på att de kommer vara med en del i Ruby Circle i och med att Adrian och Sydney är lite fast vid The Court just nu! :)

   Radera
  5. Jag hoppas också det. :) Det ska bli så såännande när The Ruby Circle väl kommer. :)

   Radera