söndag 31 augusti 2014

Fablehaven - Brandon Mull

Titel: Fablehaven
Författare: Brandon Mull
Serie: Fablehaven #1
Sidor: 351

For centuries, mystical creatures of all description were gathered to a hidden refuge called Fablehaven to prevent their extinction. The sanctuary survives today as one of the last strongholds of true magic in a cynical world. Enchanting? Absolutely. Exciting? You bet. Safe? Well, actually, quite the opposite ... 
Kendra and her brother Seth have no idea their grandfather is the current caretaker of Fablehaven. Inside the gated woods, ancient laws give relative order among greedy trolls, mischievous satyrs, plotting witches, spiteful imps, and jealous fairies. However, when the rules get broken, an arcane evil is unleashed, forcing Kendra and Seth to face the greatest challenge of their lives. To save her family, Fablehaven, and perhaps the world, Kendra must find the courage to do what she fears most.

Jag har sett Fablehaven lite här och där i bokvärlden, men det var inte förrän jag läste Emelies recension som den åkte upp på min att läsa lista. Och så här i efterhand är jag väldigt glad över det, för det här var en bok jag gillade mycket, och jag känner på mig att serien bara kommer att bli bättre och bättre.

Handlingen var väldigt mysig, och jag gillar tanken på en fristad för alla mytologiska och magiska varelser. Det var väldigt intressant med ledtrådarna där i början, och jag älskar det lilla man fått veta och sett av Fablehaven. Det finns så mycket mer att utforska, och jag har höga förväntningar på nästa bok. Jag älskade dessutom den gigantiska kossan, och midsommaraftonsnatten var sjukt läskig. Det enda negativa var att jag tyckte att boken var lite för seg i början, men när jag väl kommit in i den var den riktigt bra.

Kendra och Seth var varandras raka motsatser, och även om Kendra var lite för försiktig för min smak, så var hon ändå min favorit. Seths impulsivitet och förmåga att göra precis allt han blivit tillsagd att inte göra gjorde mig aningen irriterad, och jag hoppas att han inte är riktigt lika störig i nästa bok, och samtidigt ser jag fram emot att se hur karaktärerna kommer att utvecklas. 
I övrigt så gillade jag farföräldrarna, Lena, och Muriel mycket.

Slutet var riktigt spännande, och jag ser som sagt mycket fram emot resten av serien. Jag tänker nog läsa några böcker emellan Fablehaven och bok nummer 2 i serien, men jag är rätt säker på att väntan inte kommer att bli alltför lång. Rekommenderas varmt.

Favoritcitat:

“The curse of mortality. You spend the first portion of your life learning, growing stronger, more capable. And then, through no fault of your own, your body begins to fail. You regress. Strong limbs become feeble, keen senses grow dull, hardy constitutions deteriorate. Beauty withers. Organs quit. You remember yourself in your prime, and wonder where that person went. As your wisdom and experience are peaking, your traitorous body becomes a prison.” 

7,5 / 10

3 kommentarer:

 1. Har varit osäker på den här boken så länge nu, kanske dags att ge den ett försök ändå. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag tyckte faktiskt att den var bra. Lite seg i början, men både mysig och rolig. Hoppas du gillar den om du läser den. :)

   Radera
 2. Har nu läst alla fem böckerna i serien Fablehaven och det är en av de bästa bok-serier jag läst, gillar dem väldigt mycket och rekommenderar dem verkligen till dig som gillar den sortens böcker (ska även börja läsa Dragonwatch som är en sorts fortsättning på Falehaven).
  FRÅGA:
  Någon annan som tycker Fablehaven är jättebra och kan tipsa om ANDRA bra böcker (helst "bokserier" med minst 3 böcker där man får lära känna och följa samma personer i deras "äventyr" precis som i Fablehaven), jag gillar både fantasy och verklighet, det måste inte vara drakar och magiska varelser men gärna lite "övernaturligt", jag har läst Spirit animals som var okej men enligt mig inte i närheten av Fablehaven och gillar även de flesta böcker av författaren Maggie Stiefvaters

  SvaraRadera