måndag 1 september 2014

Månadssammanfattning: Augusti 2014

Lästa böcker:

Silver Shadows av Richelle Mead
Deadly Cool av Gemma Halliday
Fablehaven av Brandon Mull
Poison Princess av Kresley Cole
Mortal Danger av Ann Aguirre
Unravelling av Elizabeth Norris
In the Shadow of Blackbirds av Cat Winters
Toxic av Jus Accardo
Tremble av Jus Accardo
The Epilogue av Kiera Cass
We Were Liars av E. Lockhart
The Girl with All the Gifts av M.R. Carey
Dangerous Boys av Abigail Haas
Isla and the Happily Ever After av Stephanie Perkins
Dangerous Girls av Abigail Haas
It's Kind of a Funny Story av Ned Vizzini
Reality Boy av A.S. King
Complicit av Stephanie Kuehn
Everything Leads to You av Nina LaCour
Tricks av Ellen Hopkins
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alire Sáenz

Antal: 21
Mellanböcker/Noveller: 1
Svenska: -
Engelska: 21
Snittbetyg: 7.47

Bästa bok: Silver Shadows av Richelle Mead
Sämsta bok: Unravelling av Elizabeth Norris
Största överraskning: Dangerous Girls av Abigail Haas & Reality Boy av A.S. King
Största besvikelse: Mortal Danger av Ann Aguirre

  
Kommentar: I Augusti har jag mestadles läst bra böcker. Några dåliga, och ett par medelmåttiga, men mestadels bara bra. Favoriten den här månaden var Silver Shadows av Richelle Mead. Andra böcker jag älskade i Augusti var; Dangerous Girls av Abigail Haas, Relity Boy av A.S. King, In the Shadow of Blackbirds av Cat Winters, Everything Leads to You av Nina LaCour, och Dangerous Boys av Abigail Haas.
Sämsta boken var Unravelling av Elizabeth Norris, vilket helt enkelt inte var en bok för mig. Månadens besvikelse var Mortal Danger av Ann Aguirre, som jag hade så höga förväntningar på, men som tyvärr bara var dålig. Även Isla and the Happily Ever After av Stephanie Perkins var något av en besvikelse, och även om jag gillade den mycket så var den långt ifrån Perkins vanliga magi.

Jag tänkte ta September lite som det kommer, men några böcker jag planerar att läsa är; Heir of Fire av Sarah J. Maas (som jag har längtat!), The Perilous Sea av Sherry Thomas, och Unmade av Sarah Rees Brennan, och jag hoppas verkligen att dem lever upp till mina förväntningar.

Vad ska du läsa i September?

10 kommentarer:

 1. Synd att du inte tyckte om Unravelling. Tyckte den var helt okej skulle dock ha gjort sig bättre som tv-serie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag skulle nog kolla om den gick som tv-serie. Hade lite svårt att fastna i boken, och tyckte att den var rätt seg, trots att själva idéen faktiskt var intressant. :)

   Radera
 2. Jag känner att jag inte riktigt har koll på vilka böcker som kommer ut i september haha, men jag ser verkligen fram emot att läsa Unmade, det ska bli spännande att ser hur allt slutar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, jag är så nervös för hur Unmade kommer att sluta. Jag vet inte varför, men jag bara är det. :)

   Radera
  2. Jag känner detsamma! Jag har inte läst något av Sarah Rees Brennan innan, så jag har ingen aning om hur hon avslutar böcker/serier och det är alltid lite läskigt, för då har man verkligen ingen aning om vad som väntar. :)

   Radera
  3. Precis. Du satte ord på mina tankar. :) Hoppas bara att det är ett bra slut. :)

   Radera
 3. Jag ska oxå läsa Heir of Fire! Längtar så mycket(den är på väg hem från TBD nu!) Sen är jag rätt säker på att jag måste fortsätta läsa Unwind-serien då jag har 20(!) sidor kvar av Unwind och jag gillar verkligen boken. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar också efter Heir of Fire, så mycket!! :) Åh, vad kul att du gillar Unwind, den tog mig verkligen med storm när jag läste den. Ser fram emot din recension sen, och jag lovar att bok 2&3 är minst lika bra. :)

   Radera
  2. Ja nu är Unwind utläst och den är ju så bra! Och så obehaglig stundtals. Speciellt när de "Unwindade" Roland.. OMG kalla kårar..! jag ryser när jag tänker på det. 2an är påväg hem! :)

   Radera
  3. Eller hur? Jag började grina på grund av chocken hur det hela gick till.. Så himla obehagligt. Efter att jag hade läst ut boken så gick jag tillbaka och läste om just den scenen x antal gånger, det var liksom något som verkligen fastnade hos mig. Jag är dock superglad att du gillade den, och hoppas att du kommer att tycka om 2an med. :)

   Radera