torsdag 18 september 2014

Harlequins författartävling 2014

 
Som ett av världens största bokförlag är Harlequin nu på jakt efter sin första svenska författarstjärna. En lycklig vinnare kommer att erbjudas ett bokkontrakt. Idag publicerar Harlequin i Sverige enbart litteratur översatt från engelska, men nu letarförlaget efter feel-good berättelser skrivna av nästa svenska författarstjärna inom genren. Den 15 december tillkännages namnet på vinnaren och den som blir vår första svenska Harlequinförfattare.

Så här går tävlingen till:

- Första kapitlet. Skicka in ditt bidrag bestående av det första kapitlet (max 5000 ord) och ett synopsis på 100 ord, som förmedlar berättelsens detaljer såsom genre, handling, karaktärer, konflikter och miljö. Maila in ditt bidrag till tavling@harlequin.se. Glöm inte att skriva FÖRFATTARTÄVLING i ämnesraden. Deadline är 10/10. Ett bidrag per person tack!
Vill man ha lite extra coaching och råd innan man skickar in sitt bidrag finns det möjlighet att boka tid för konsultation med redaktörer på plats i förlagets monter (B0:10) på bokmässan i Göteborg 25-28 september.
- Topp 25 finalister. Harlequins jury väljer ut de 25 bästa bidragen, och dessa författare får sedan skicka in fullständiga manuskript. De hör av oss via e-post och telefon, så glöm inte att lämna korrekt kontaktinformation när du anmäler dig.
- Topp fem finalister. Harlequins redaktörer kommer att läsa och bedöma de fullständiga manuskripten fråntopp 25 och välja ut de fem bästa som sedan kommer att publiceras för omröstning på harlequin.se.
- Offentlig Röstning. När det är dags för omröstning behövs allas hjälp! Läs alla fem manusen och rösta på din favorit.

Grand Prize
Man tillkännager namnet på vinnaren och vår första svenska Harlequinförfattare den 15 december 2014. Andra pris består av en halvdags konsultation med en av Harlequinsredaktörer. Tredje pris är ett års prenumeration på valfri serie.

För mer information gå in på Harlequins hemsida, och lycka till till er som deltar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar