torsdag 25 september 2014

Reality Boy - A.S. King

Titel: Reality Boy
Författare: A.S. King
Serie: -
Sidor: 353

Gerald Faust knows exactly when he started feeling angry: the day his mother invited a reality television crew into his five-year-old life. Twelve years later, he’s still haunted by his rage-filled youth—which the entire world got to watch from every imaginable angle—and his anger issues have resulted in violent outbursts, zero friends, and clueless adults dumping him in the special education room at school.

Nothing is ever going to change. No one cares that he’s tried to learn to control himself, and the girl he likes has no idea who he really is. Everyone’s just waiting for him to snap…and he’s starting to feel dangerously close to doing just that.

In this fearless portrayal of a boy on the edge, highly acclaimed Printz Honor author A.S. King explores the desperate reality of a former child “star” who finally breaks free of his anger by creating possibilities he never knew he deserved.


Jag hade inga egentliga förväntningar när jag började läsa den här boken, och det är kanske just därför som jag kom att älska den. Redan vid det första kapitlet grep Reality Boy tag i mig, och jag absolut älskade varenda sida.

Handlingen var väldigt gripande och jag var helt fast i boken, trots att det faktiskt inte händer särskilt mycket. Den är aningen samhällskritisk, och det finns mycket att fundera över just när det kommer till reality TV och människorna som kollar på det. Jag har själv sett min beskärda del, men aldrig riktigt funderat på hur mycket det faktiskt kan förstöra en persons liv förrän jag läste den här boken. Det är många känslor under bokens gång, men det mesta jag känner är Geralds ilska, och jag blir verkligen helt jäkla rasande på hans föräldrar och storasyster. Jag lider med Gerald, och jag förstår varför han beter sig som han gör. Reality Boy var en oerhört fängslande bok, och det var länge sedan jag genomgick så många olika känslor under läsningens gång.

Gerald är en väldigt fascinerande karaktär, och jag beundrar hans styrka. Han är väldigt arg, men det förtjänar han att vara, och jag är rätt säker på att han inte är helt mentalt stabil. Det är dock omöjligt att inte beröras av honom, och jag älskade hela hans utveckling. Även Hannah var en intressant karaktär, och jag gillade att det fanns mer hos henne än vad jag först trodde. Jag tyckte mycket om deras relation, och hur den fick lång tid på sig att utvecklas.
I övrigt så var jag inte alls särskilt förtjust i vare sig hans mamma, Tasha, eller Nannyn. Pappan var inte heller någon höjdare, men han blev åtminstonde mycket bättre i slutet.

Slutet var så bra, och alldeles perfekt för boken. Reality Boy var både en överraskning och en känslostorm, och jag är så glad att jag har läst den. Jag ser fram emot att läsa mer av A.S. King, och jag vill mer än gärna rekommendera den här boken.

Favoritcitat:

“But what’s crazy and what’s sane when everything is possible and yet nothing ever happens?” 

9 / 10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar