torsdag 4 september 2014

Mortal Danger - Ann Aguirre

Titel: Mortal Danger
Författare: Ann Aguirre
Serie: The Immortal Game #1
Sidor: 372

Revenge is a dish best served cold.

In Ann Aguirre's Mortal Danger, Edie Kramer has a score to settle with the beautiful people at Blackbriar Academy. Their cruelty drove her to the brink of despair, and four months ago, she couldn’t imagine being strong enough to face her senior year. But thanks to a Faustian compact with the enigmatic Kian, she has the power to make the bullies pay. She’s not supposed to think about Kian once the deal is done, but devastating pain burns behind his unearthly beauty, and he’s impossible to forget.

In one short summer, her entire life changes and she sweeps through Blackbriar, prepped to take the beautiful people down from the inside. A whisper here, a look there, and suddenly . . . bad things are happening. It’s a head rush, seeing her tormentors get what they deserve, but things that seem too good to be true usually are, and soon, the pranks and payback turns from delicious to deadly. Edie is alone in a world teeming with secrets and fiends lurking in the shadows. In this murky morass of devil’s bargains, she isn’t sure who—or what—she can trust. Not even her own mind.


Mortal Danger är en bok jag velat läsa sedan jag först hörde talas om den, och mina förväntningar var riktigt höga. Men tyvärr måste jag säga att den var en väldig besvikelse, och det här känns inte alls som samma författare som skrev den underbara Razorland trilogin.

Jag förväntade mig en riktigt bad ass vengeance story, men det var inte alls vad jag fick i Mortal Danger. Visst hade handlingen potential, men det mesta var bara rörigt, och så fullt av creepy insta-love att jag finner inga ord. Jag vill inte spoila något för er som vill läsa boken, så istället kommer jag att prata om handlingen under spoilermarkeringen längre ner.

Edie var en karaktär jag hade väldigt svårt för, och jag har svårt att förstå hur någon som skulle vara så smart, kunde bete sig så dumt. Men Kian var ännu värre, och deras insta-love var en av de värsta jag någonsin läst om. Jag menar Kian har vakat (stalkat) över henne i flera år, aldrig pratat med henne under den tiden, men ändå så har han fallit totalt för henne. Och samtidigt som Edie misstänker att han kan ha något med en annan flickas dödsfall att göra, och när hon upprepade gånger påpekar att hon inte litar på honom, så blir hon trots allt kär i honom. Say what?!

Så över till mina spoilertankar, markera för att läsa;
- Alltså handlingen var så konstig. Och var det bara jag som tyckte att det kändes som att så länge man är vacker så är livet värt att leva? Jag menar, boken börjar med att Edie är på väg att ta livet av sig, och då kliver Kian in och erbjuder 3 önskningar i utbyten mot 3 tjänster. Edies första önskan är att bli vacker, och så fort den går i uppfyllelse får hon genast självförtroende och slutar stamma. Och självklart vill alla hennes mobbare bli hennes vän när hon nu är smal och snygg. För det känns ju som ett hälsosamt meddelande att ge till dagens ungdom..?
- Och det här med att hon vill hämnas. Jag menar hon gör ju i princip ingenting, och sedan när hemska saker börjar hända mobbarna ändå, ja då tycker Edie istället synd om dem. För det visar ju sig att mobbarna är ju också människor innerst inne.
- Och varenda gång hon försöker konfrontera Kian, så svarar han vagt eller inte alls, och sedan kysser han henne också är allting bra. Återigen, vilket hälsosamt meddelande. 
- Det enda jag gillade med handlingen var det hela med alla olika monster, och att om vi drömmer/tänker/osv på dem tillräckligt ofta så kan de komma till liv. Jag önskar att mer hade fokuserats på det istället.
spoilers slut.

I det stora hela så var Mortal Danger en enorm besvikelse, och det var inte mycket jag gillade med den. Det ska mycket till för att jag ska välja att läsa fortsättningen när den kommer, men man ska ju aldrig säga aldrig. Det här var ingen bok för mig, helt enkelt, och jag rekommenderar den inte till någon.

3 / 10

8 kommentarer:

 1. Men åhh, vad tråkigt. Trodde ju att den här skulle vara jättebra när jag läste beskrivningen :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde ju jag med, så jag var sjukt besviken. Men vem vet, du kanske gillar den bättre än vad jag gjorde. :)

   Radera
 2. I am so sad to hear this! I was looking forward to this because it sounds bad ass, but I have heard nothing but bad things about it for the most part. I'm sorry you didn't enjoy it more and I think I'll be skipping it.
  Great review!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, thank you. :) I'm still a bit chocked that it wasn't better. I think you're doing the right thing not to read it, but if you change your mind, I hope you'll like it more than I did. :)

   Radera
 3. Satans bok! Nu blir jag så arg varje gång jag ser den! SÅ tråkigt :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetråkigt. :/ Läste du det där smakprovet (5 första kapitelna eller vad det var) förresten?

   Radera
 4. Det här lät ju inte alls bra. Det är synd, för den lät ju så lovande och jag hade sett fram emot att läsa den, men nu vet jag inte om jag kommer bemöda mig med det. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var supertråkigt att den var en sådan besvikelse. Och jag hade ju längtat så efter att få läsa den. :/ Hoppas dock att du gillar den bättre än vad jag gjorde om du läser den. :)

   Radera