måndag 25 augusti 2014

The Demon's Lexicon - Sarah Rees Brennan

Titel: The Demon's Lexicon
Författare: Sarah Rees Brennan
Serie: The Demon's Lexicon #1
Sidor: 322

Nick and his brother Alan are on the run with their mother, who was once the lover of a powerful magician. When she left him, she stole an important charm - and he will stop at nothing to reclaim it. Now Alan has been marked with the sign of death by the magician's demon, and only Nick can save him. But to do so he must face those he has fled from all his life - the magicians - and kill them. So the hunted becomes the hunter...but in saving his brother, Nick discovers something that will unravel his whole past...

Jag absolut älskar The Lynburn Legacy serien av Sarah Rees Brennan, och har därför länge velat läsa mer av henne. Jag har haft The Demon's Lexicon oläst i bokhyllan i snart ett år, men det har dröjt ända tills nu innan jag plockade upp den. Och så här i efterhand hade jag lika gärna kunnat låta bli att läsa den, för det här var en riktigt besvikelse.

Mina förväntningar var riktigt höga när jag väl började läsa, men jag fastnade aldrig för den här boken. Jag var uttråkad för det mesta, och jag saknade Brennans vanliga humor. Jag kände i princip ingenting för vare sig karaktärerna eller handlingen, och det mesta var löjligt förutsägbart. Det var faktiskt bara en sak jag inte riktigt förväntat mig, och det var --> att det var Black Arthur som var Nicks pappa. Att han var en demon förstod jag på en gång, men jag var inte riktigt säker på hur det hade gått till. Efter att man fått reda på att de inte hade samma mamma så var det dock rätt enkelt att lista ut att pappan inte heller var densamma, spoilers slut. 

Jag var inte särskilt förtjust i någon av karaktärerna, men jag gillar själva tanken på en känslokall huvudkaraktär. Nick har inte alls mycket känslor, och i en annan miljö har han lätt kunnat klassas som en psykopat. Det som förstörde det hela för mig var när han fick lite känslor för Mae, och jag hade mycket hellre varit utan det. Jag var i övrigt inte alls särskilt förtjust i Mae, tycker att Jamie var kanske lite söt, och om jag måste utnämna en favoritkaraktär så får det bli Alan (även om han gjorde så otroligt många dumma val att jag höll på att bli tokig).

Som ni kanske förstår så var The Demon's Lexicon inte alls en bok i min smak, och jag blev väldigt besviken på den. Det är ingenting jag rekommenderar, och jag kommer inte att fortsätta att läsa den här serien, tyvärr.


4 / 10

2 kommentarer:

  1. Det är alltid tråkigt när man blir besviken på en bok man hade höga förväntningar på, i synnerhet när den är skriven av en författare som man gillar väldigt mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det? Jag var sjukt besviken på den här boken. :/

      Radera