torsdag 9 april 2015

Anna och den franska kyssen - Stephanie Perkins

Titel: Anna och den franska kyssen
Författare: Stephanie Perkins
Serie: Anna och den franska kyssen #1
Sidor: 298
Recex: Ja
Omläsning: Ja  

Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat åtgälda hennes känslor.

Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka iväg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän. 


Tyvärr är han upptagen - och det kanske Anna också är.. Kommer ett år av romantiska nästan-stunder avslutas med den franska kyss hon har väntat på?

Först och främst så vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket!

Första gången jag läste den här boken var i Oktober 2011 och den har varit en av mina absoluta favoriter sedan dess. Jag har hunnit med att läsa den ytterligare en gång till på engelska, och sedan hade jag dessutom turen att få den som recex nu på svenska. Och eftersom jag faktiskt inte recenserat den här på bloggen innan så passade det ju bra att göra det nu, den tredje gången gillt.

Anna och den franska kyssen är som sagt en av mina favoritböcker, och jag vet ingen som beskriver känslan av att vara kär så bra som Stephanie Perkins. Handlingen är så charmig, den är rolig och romantisk, och boken får mig att både skratta och gråta. Och att den utspelar sig i underbara Paris gör det hela bara ännu bättre. Jag har svårt att finna orden för att beskriva min kärlek till den här boken, men jag tycker att absolut alla ska läsa den.

Något av det bästa med Anna och den franska kyssen är karaktärerna. Anna själv är en stor favorit hos mig och jag tycker att hon är för himla söt. Hon är väldigt lätt att relatera till, även om vi inte är särskilt lika som personer, och det är omöjligt att inte hålla på henne. Men bäst av allt är förstås Étienne St. Clair och han är en av de bästa manliga karaktärerna någonsin. Mer än så vill jag nog inte säga, för jag tycker att man mår bäst av att få möta honom själv. Vänskapen och romansen mellan Anna och Étienne är dessutom en av de finaste jag någonsin läst om och det här är en av få böcker som får mig att gråta av lycka.

Det är så här det känns att vara förälskad i en bok. Jag faller handlöst för handlingen, karaktärerna och Paris, och jag saknar boken varenda gång jag lämnar den. Det här är dock långt ifrån den sista gången jag läser Anna och den franska kyssen och jag rekommenderar, som sagt, alla att läsa den.

10 / 10

2 kommentarer:

  1. Oh, Étienne St. Clair...sigh. In my mind, he's second only to Cricket Bell. =) Anna is one of my all time favorite characters, she's just so awesome and...real. Stephanie Perkins is a genius at writing love stories, there's no denying it.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, I love Cricket as well, but I love Étienne more. Although both of them are amazing. ;)

      Radera