fredag 17 april 2015

Shadow Study - Maria V. Snyder

Titel: Shadow Study
Författare: Maria V. Snyder
Serie: Soulfinders #1
Sidor: 410

Spoilervarning! Spoilers från både Study serien och Glass serien av Maria V. Snyder kan förekomma.

Once, only her own life hung in the balance…

When Yelena was a poison taster, her life was simpler. She survived to become a vital part of the balance of power between rival countries Ixia and Sitia.

Now she uses her magic to keep the peace in both lands—and protect her relationship with Valek.
Suddenly, though, dissent is rising. And Valek’s job—and his life—are in danger.
As Yelena tries to uncover her enemies, she faces a new challenge: her magic is blocked.And now she must find a way to keep not only herself but all that she holds dear alive.


Maria V. Snyder är en alldeles fenomenal fantasyförfattare, och jag har hittills inte läst en bok av henne som jag inte gillat/älskat. När nyheten om en ny serie om Yelena och Valek från Study serien kom blev jag, som så många andra, mer eller mindre överlycklig, och Shadow Study lyckades till och med att överträffa mina förväntningar.

Det är svårt att prata om handlingen utan att spoila något. Allra helst eftersom det redan finns två serier i samma universum. Man bör ha läst Study serien innan man ger sig på den här boken, och även om det absolut inte är ett måste så vill jag ändå rekommendera att man läser Glass serien först också. Men viktigast av allt är nog att man har läst 3.6 novellen Ice Study, vilken finns att läsa gratis på författarens hemsida, eftersom händelserna och karaktärena i den har en stor roll här. 
Handlingen är iallafall väldigt spännande. Den är full av magi, action, och den innehöll så många plot twister som jag inte alls såg komma. Det bästa av allt var dock att man fick flera tillbakablickar från Valeks förflutna, och jag bara älskade att få lära känna honom ännu bättre.

Karaktärerna är självklart alldeles enastående. Yelena är en av mina favoritkaraktärer och hon är så stark och intelligent. Valek är också mer eller mindre perfekt, och deras relation är en av de finaste jag vet. I Shadow Study får man följa tre olika perspektiv, och förutom Yelena och Valek så får man också Jancos perspektiv. Och eftersom Janco (och Ari) har varit min favorit under så många böcker så var jag glad att få mer av honom. Dessutom får man träffa både gamla favoriter (Devlen!!) och nya spännande karaktärer.

Shadow Study var en fantstisk bok och jag absolut älskade den. Det enda som grämer mig är att den slutade så väldigt spännande och att jag nu måste vänta cirka ett år på fortsättningen. Rekommenderas varmt.

9 / 10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar